Home » News » SET en SGX Group lanceren gezamenlijk 3 DR’s op AOT-CPALL-PTTEP om op 30 mei te beginnen met handelen op SGX

SET en SGX Group lanceren gezamenlijk 3 DR’s op AOT-CPALL-PTTEP om op 30 mei te beginnen met handelen op SGX

News Team

De Stock Exchange of Thailand (SET) en Singapore Exchange (SGX Group) hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de eerste samenwerking in het kader van het Thailand-Singapore DR Linkage-project, waardoor beleggers toegang krijgen tot beursgenoteerde effecten van beide beurzen via de handel in certificaten van hun thuismarkten. De eerste drie DR’s met Thaise beursgenoteerde effecten als onderliggende activa, namelijk Airports of Thailand (AOT), CP All (CPALL) en PTT Exploration and Production (PTTEP), zijn vandaag op SGX gelanceerd. De samenwerking wordt beschouwd als een verbetering van het potentieel en de aantrekkelijkheid van Thaise beursgenoteerde bedrijven op de regionale markt door buitenlandse investeringen te koppelen aan Thaise aandelen.

SET-president Pakorn Peetathawatchai zei dat SET en SGX Group een memorandum van overeenstemming (MoU) zijn aangegaan onder het project “Thailand-Singapore DR Linkage”, dat de handel in DR’s tussen Thailand en Singapore verbindt om investeringsmogelijkheden uit te breiden en het gemakkelijk te maken voor beleggers om rechtstreeks toegang te krijgen tot beursgenoteerde effecten van de ene markt naar de andere in lokale valuta, in overeenstemming met het strategische plan van SET.

“De Thaise kapitaalmarkt heeft tal van beursgenoteerde bedrijven met veel potentieel die op de radar staan van buitenlandse investeerders. De Certificaten op drie in Thailand genoteerde onderliggende effecten zijn AOT, CPALL en PTTEP. Deze bedrijven bevinden zich in bedrijven met concurrentievermogen en een aanzienlijke bijdrage aan de groei van het bruto binnenlands product. De lancering van DR markeert een belangrijke mijlpaal voor de grensoverschrijdende productkoppeling waarbij het Thaise beursgenoteerde bedrijven promoot om meer op te vallen in de ogen van ASEAN en wereldwijde investeerders via Singapore, dat een van de investeringshubs in de regio is,” voegde Pakorn toe. .

SGX Group Chief Executive Officer Loh Boon Chye zei: “Het was een opwindende reis voor ons om samen met SET onze SDR onder de DR Linkage tot bloei te brengen. ASEAN komt steeds meer naar voren als een beleggingsthema onder beleggers. Met een grotere connectiviteit tussen Singapore en Thailand kunnen beleggers nu hun beleggingshorizon verbreden en profiteren van het groeipotentieel van ASEAN. Ik ben optimistisch dat de SDR een grotere participatie over de grenzen heen zal stimuleren en meer levendigheid op onze kapitaalmarkten zal creëren, en dat de DR Linkage de katalysator zal zijn om verdere samenwerking tussen beurzen in deze regio op gang te brengen.”

SET en SGX Group hebben sinds september 2021 gezamenlijk het Thailand-Singapore DR Linkage-project onthuld. Het wordt beschouwd als de eerste samenwerking tussen ASEAN-uitwisselingen om DR-producten te koppelen. Beleggers kunnen de Certificaten verhandelen via effectenmaatschappijen op de thuismarkt met lokale valuta. De handel is onderworpen aan de regelgeving van het land waar de Certificaten zijn geregistreerd.

Momenteel zijn er 12 DR’s vermeld op SET; deze Certificaten vertegenwoordigen zowel buitenlandse aandelen als ETF’s die genoteerd zijn aan de Chinese en Hongkongse beurzen en de Ho Chi Minh Stock Exchange. Daarnaast heeft SET onlangs twee Fractionele Certificaten op Nasdaq-genoteerde aandelen gelanceerd: Tesla Inc en Apple Inc als onderliggende effecten, om investeringsmogelijkheden met een marginaal bedrag te verbreden voor beleggers, met name voor kleine beleggers. Het handelsvolume in DR bereikte THB 14 miljard (ongeveer USD 410 miljoen) voor de eerste vier maanden van 2023, een aanzienlijke stijging van 31 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Source: https://buystocks.co.uk/news/set-and-sgx-group-jointly-launch-3-drs-on-aot-cpall-pttep-to-start-trading-on-sgx-on-may-30/