Home » News » SGX Group lanceert certificaten onder DR-koppeling met Stock Exchange of Thailand

SGX Group lanceert certificaten onder DR-koppeling met Stock Exchange of Thailand

News Team

Singapore Exchange (SGX Group) heeft vandaag aangekondigd dat het op 30 mei 2023 een nieuw product zal lanceren, Singapore Depository Receipts, (SDR1) onder de Thailand-Singapore DR Linkage. Er zal ook een Memorandum of Understanding (MOU) worden ondertekend om de samenwerking te markeren tussen SGX Group en de Stock Exchange of Thailand (SET) op de DR Linkage. Dit is de eerste DR-samenwerking op uitwisselingsniveau in ASEAN, een belangrijke stap voorwaarts in het verbeteren van de regionale connectiviteit. Deze samenwerking maakt gebruik van de sterke punten van twee gevestigde beurzen om meer gezamenlijke investeringen en zakelijke kansen voor beide beurzen en hun marktdeelnemers te bevorderen.

SGX Group introduceert SDR om investeerders in Singapore een efficiëntere toegang tot regionale markten te bieden. Beleggers kunnen SDR verhandelen via hun lokale makelaars, waardoor ze een grotere blootstelling krijgen aan buitenlandse beursgenoteerde effecten en genieten van meer handelsgemak via hun gebruikelijke platform. Deze SDR zullen worden verhandeld op de SGX-effectenmarkt tijdens lokale handelsuren en in Singaporese dollars.

De inaugurele SDR wordt uitgegeven door Phillip Securities Pte Ltd en vertegenwoordigt het economische eigendomsbelang in de onderliggende effecten2 van Airports of Thailand (AOT), CP All (CPALL) en PTT Exploration & Production (PTTEP), die deel uitmaken van de benchmark SET50 Inhoudsopgave.

Loh Boon Chye, Chief Executive Officer, SGX Group, zei: “Het was een opwindende reis voor ons om samen met SET te werken om onze SDR onder de DR Linkage tot bloei te brengen. ASEAN komt steeds meer naar voren als een beleggingsthema onder beleggers. Met een grotere connectiviteit tussen Singapore en Thailand kunnen beleggers nu hun beleggingshorizon verbreden en profiteren van het groeipotentieel van ASEAN. Ik ben optimistisch dat de SDR een grotere participatie over de grenzen heen zal stimuleren en meer levendigheid op onze kapitaalmarkten zal creëren, en dat de DR Linkage de katalysator zal zijn om verdere samenwerking tussen beurzen in deze regio op gang te brengen.”

Pakorn Peetathawatchai, President van SET, zei: “De lancering van de Thailand-Singapore DR Linkage is een belangrijke mijlpaal voor beide uitwisselingen. Naarmate de behoeften van investeerders evolueren, vergemakkelijkt de koppeling de toegang van investeerders van de ene markt rechtstreeks naar de andere in lokale valuta, wat zorgt voor meer liquiditeit en prijsefficiëntie. Deze samenwerking maakt deel uit van onze toewijding om de connectiviteit tussen uitwisselingen in ASEAN te vergroten. Ik ben ervan overtuigd dat de koppeling een belangrijk platform zal zijn dat de wereld met deze regio verbindt.”

Luke Lim, Managing Director, Phillip Securities Pte Ltd (een lid van PhillipCapital), zei: “We zijn vereerd om de eerste uitgever te zijn van SGX Singapore Depository Receipts onder de Thailand-Singapore DR Linkage. Bij PhillipCapital worden we gevoed door onze wens om onze beleggers beter van dienst te zijn, en we erkennen dat beleggers tegenwoordig een breed scala aan investeringskeuzes hebben en hoge verwachtingen hebben van potentiële handelsmogelijkheden. Deze nieuwe SDR bieden Singaporese investeerders nieuwe kansen om te investeren in de Thaise markt.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/sgx-group-to-launch-depository-receipts-under-dr-linkage-with-stock-exchange-of-thailand/