Home » News » Snowflake aandelen dalen met 22% na bekendmaken kwartaalcijfers

Snowflake aandelen dalen met 22% na bekendmaken kwartaalcijfers

Snowflake (NYSE:SNOW) rapporteerde gisteren haar financiële kwartaalresultaten. De aandelenkoers kelderde tijdens de handel na sluitingstijd als gevolg van een lager tempo van de verwachte omzetgroei.

Een van de meest agressieve uitverkopen van de laatste tijd vond gisteren plaats in de handel na sluitingstijd. Snowflake, een Amerikaans bedrijf dat actief is in de internetdiensten- en infrastructuursector, heeft de verwachtingen voor de resultaten voor het vierde kwartaal van boekjaar 2022 vrijgegeven.

Het management suggereerde dat de verkoop niet zo snel zou groeien als verwacht, en dus werd de voorraad vernietigd. Snowflake leverde echter een sterke financiële prestatie in het kwartaal dat net eindigde en overtrof de verwachtingen van de markt met overtuiging.

Financiële hoogtepunten Q4 van Snowflake

Beleggers verwachtten een winst per aandeel van $0,03 voor het kwartaal, en Snowflake rapporteerde een vier keer hogere winst met $0,12. Bovendien bereikte de groei van de productopbrengsten op jaarbasis een driecijferig gebied, een stijging van 102%. Ook steeg het behoud van netto-inkomsten met 178%, wat aantoont dat het bedrijf uitbreidt met bestaande klanten, ongeveer 6.000 in totaal.

Ook blijft het grote klantenmomentum groeien, aangezien Snowflake nu bijna 200 klanten bedient die verantwoordelijk zijn voor $1 miljoen of meer aan inkomsten. Op basis van al het bovenstaande weerspiegelt de brutomarge van 75% de kracht van het bedrijf en een veelbelovende toekomst voor Snowflake.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Snowflake?

Voorafgaand aan de winstoproep had geen enkele analist een verkoopadvies voor de aandelenkoers van Snowflake. Van de 42 analisten die het aandeel volgden, hadden er 26 een koopadvies en 16 een neutraal advies.

De prijsverwachting verschilde per analist, met als hoogste $465 en als laagste $235. Een maand geleden heeft Morgan Stanley het aandeel opgewaardeerd om te kopen, met een koersdoel van $390. Hetzelfde deed Loop Capital, dit keer met een koersdoel van $370.

Al met al, ondanks dat Snowflake zowel de winst per aandeel als de omzet versloeg, werd het aandeel in de handel na sluitingstijd bedolven. De omzet van Snowflake zal naar verwachting in 2026 $5,9 miljard bedragen, vergeleken met $1,2