Home » News » SoftBank-aandelen vlogen omhoog in AI-chipwaanzin voorafgaand aan Arm IPO

SoftBank-aandelen vlogen omhoog in AI-chipwaanzin voorafgaand aan Arm IPO

News Team

De aandelen van SoftBank Group Corp stegen met 5% in de vroege vrijdaghandel toen de technologie-investeerder – die een beursintroductie van chipontwerper Arm voorbereidt – verstrikt raakte in een waanzin voor halfgeleider- en kunstmatige intelligentie-gerelateerde aandelen.

Het Japanse conglomeraat, dat werd getroffen door de dalende waarde van zijn technologieportefeuille, zag zijn aandelen sinds de afsluiting van vorige week met 17% stijgen.

Toch zijn ze year-to-date slechts 6,4% gestegen, vergeleken met 172% voor de VS. chipmaker Nvidia Corp – een verwachte begunstigde van investeringen in AI – en 39% in de Philadelphia SE Semiconductor Index.

Op vrijdag passeerde SoftBank voor het eerst sinds februari het psychologische niveau van 6.000 yen.

“we waren van mening dat SBG-aandelen een rally zullen maken voor de ARM IPO later in het jaar… Maar gezien de fascinatie van (de) markt voor semi-aandelen, denken we dat het zinvol is om vroeg te handelen”, schreef Iefferies-analist Atul Goyal in een notitie van een klant, waarbij hij zijn aanbeveling voor het aandeel opwaardeerde naar “kopen”.

Andere begunstigden van enthousiasme voor chipgerelateerde aandelen waren onder meer apparatuurfabrikanten Advantest Corp en Tokyo Electron Ltd, die sinds het begin van het jaar met respectievelijk 109% en 50% zijn gestegen.

SoftBank-CEO Masayoshi Son, die heeft betoogd dat de opkomst van kunstmatige intelligentie zijn investeringen drijft, is ook verstrikt geraakt in het recente enthousiasme voor generatieve AI, die voorstanders vergelijken met de komst van internet.

“Hij voelt dat ‘eindelijk mijn tijd is gekomen'”, zei SoftBank Chief Financial Officer Yoshimitsu Goto vorige maand tegen verslaggevers tijdens een inkomstenbriefing.

Source: https://buystocks.co.uk/news/softbank-shares-swept-up-in-ai-chip-frenzy-ahead-of-arm-ipo/