Home » News » Tencent-gamebedreiging overdreven gezien in de uitverkoop van $ 8 miljard van NetEase

Tencent-gamebedreiging overdreven gezien in de uitverkoop van $ 8 miljard van NetEase

News Team

De 8 miljard dollar aan marktwaarde van NetEase Inc. in de afgelopen drie weken als gevolg van zorgen over de concurrentie van een nieuw spel van Tencent Holdings Ltd. gaat voorbij aan de sterke marktpositie van het bedrijf in China.

Bulls geloven dat NetEase zich zal herstellen, dankzij de enorme populariteit van zijn Eggy Party en een veelbelovende pijplijn van nieuwe titels. Ze merken ook op dat het bedrijf een ‘pure play’ is op het gebied van games, die recessiebestendiger zijn dan andere consumentensegmenten waar Tencent actief is.

De in Hong Kong genoteerde aandelen van NetEase zijn met 10% gedaald ten opzichte van het hoogste punt in november vanwege de waargenomen dreiging van Tencent’s Dream Star, die vrijdag zal worden vrijgegeven. NetEase is dit jaar nog steeds met 43% gestegen, wat veel beter is dan Tencent, de Chinese technologie en wereldwijde game-collega’s.

“Wij geloven dat NetEase macro-defensief is met zijn solide levensduur van oudere games en trackrecord van nieuwe games”, schreef Julia Pan, een analist bij UOB Kay Hian Hong Kong Ltd., in een notitie. Bovendien zijn partygames het snelst groeiende genre, en Eggy Party heeft het segment “gedomineerd”, zei Pan.

Analisten hebben unanieme koopratings voor de in Hongkong genoteerde aandelen van NetEase, waarbij een gemiddeld koersdoel een winst van 30% over het komende jaar impliceert, volgens gegevens verzameld door Bloomberg. De put-to-call-ratio van het aandeel, gebaseerd op de totale openstaande rente, is deze maand gedaald, wat erop wijst dat optiehandelaren ook steeds optimistischer worden over het aandeel.

‘Feest Koninklijk’

Eggy Party, uitgebracht in mei 2022, blijft een van de beste app-downloads in China. Het zogenaamde ‘party royale’-formaat is populair bij meer informele gebruikers, vooral jonge vrouwen. Spelers van het spel besturen ei-achtige personages die strijden in een verscheidenheid aan minigames en hindernisbanen.

De zware investering van Tencent in Dream Star leidde tot bezorgdheid over een herhaling van het succes van 2018 met de “battle royale” game Peacekeeper Elite, die spelers snel weghaalde van NetEase’s Knives Out. Experts zeggen dat de situatie anders is voor Eggy Party, dat al een kritische massa heeft bereikt met meer dan 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

“Partygames als genre winnen aan populariteit in China, en de komst van Dream Star zou moeten helpen de totale bereikbare markt uit te breiden in plaats van simpelweg de gebruikersbasis van Eggy Party op te eten”, zegt Xiaofeng Zeng, vice-president bij Niko Partners, een gamingadviesbureau. .

‘Macro-defensief’

De economische omstandigheden kunnen ook gunstig zijn voor NetEase, dat in het laatste kwartaal 80% van zijn omzet uit games haalde, tegenover 30% bij Tencent. Nu de uitgaven aan games als veerkrachtig worden beschouwd tegen recessies, is NetEase mogelijk minder gevoelig voor de economische tegenwind van China dan grote internetgenoten die afhankelijk zijn van e-commerce of reclame.

NetEase heeft ook meer games op komst om het verlies aan populariteit van Eggy Party op te vangen, dat naar schatting een middelhoog tot hoog eencijferig percentage heeft bijgedragen aan de omzet van het bedrijf in het derde kwartaal. Aankomende releases zijn onder meer Condor Heroes en Where Winds Meet.

“We zien een nieuwe koopmogelijkheid ontstaan, vooral als gevolg van de overdreven zorgen over de concurrentie van de Eggy Party”, schreven analisten van Morgan Stanley, waaronder Alex Poon, in een notitie. “We verwachten dat de aandelenkoers weer aan kracht zal winnen nu NetEase de lanceringsdata voor meerdere sterke gametitels aankondigt.”

Toptechnische verhalen

  • Minister van Handel Gina Raimondo zei dat de VS de details onderzoekt van drie nieuwe kunstmatige-intelligentieversnellers die Nvidia Corp. voor China ontwikkelt, nadat ze eerder deze maand hadden beloofd alle nieuwe chips die het Aziatische land AI-mogelijkheden geven, te beperken.

  • Het financiële systeem van Taiwan ondersteunt een hightech-economie ter waarde van 760 miljard dollar, maar de kwetsbaarheid ervan voor geavanceerde hacks heeft geleid tot de vrees voor een worstcasescenario: een regelrechte cyberaanval vanuit China die zijn valuta en markten in een neerwaartse spiraal brengt.

  • Oracle Corp. rapporteerde een vertragende omzetgroei op kwartaalbasis in zijn cloud computing-activiteiten, wat de angst bij investeerders aanwakkerde dat de uitbreidingsinspanningen van de softwaremaker nog geen terrein zullen winnen op de competitieve markt.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tencent-game-threat-seen-overdone-in-neteases-8-billion-selloff/