Home » News » Tesla-aandelen winnen na prijsstijging van Model Y in de VS en Europa.

Tesla-aandelen winnen na prijsstijging van Model Y in de VS en Europa.

News Team

De aandelen van Tesla (NASDAQ: TSLA) stegen maandag met bijna 7% nadat de autofabrikant prijsverhogingen aankondigde voor zijn elektrische Model Y-voertuigen in een aantal Europese landen en de VS.

Tesla zei dat de prijzen van zijn Model Y-voertuigen in sommige Europese landen vanaf 22 maart met ongeveer € 2.000 (ongeveer R41.343) zullen worden verhoogd, volgens een bedrijfsverklaring op zaterdag. Het had vrijdag prijsverhogingen aangekondigd voor alle Model Y-auto’s in de VS met $ 1.000 (R18.993) vanaf 1 april.

De aandelen van Tesla stegen maandag na de aankondigingen tot $174,72, een stijging van bijna 7%, waarmee dit de grootste procentuele dagelijkse winst in meer dan een maand is, na een daling van twee weken. Het aandeel ligt nu op koers voor de tweede dag op rij met winst, nadat het vorige week naar het laagste punt in bijna tien maanden was gedaald. Het steeg voor het laatst met 6,3% naar $173,92.

“In het licht van de aanhoudend hoge Model Y-voorraad beschouwen we Tesla’s vooruitblik op toekomstige prijsstijgingen als een poging om de omzet deze maand te stimuleren, en niet als een teken van een solide vraag”, aldus analisten van Deutsche Bank onder leiding van Emmanuel Rosner in een beleggersnota maandag. .

De gemiddelde schatting van de 49 analisten die momenteel de aandelen van Tesla bestuderen, bedraagt $193, vergeleken met $211,50 een maand geleden, en hun gemiddelde aanbeveling is “hold”, volgens LSEG-gegevens.

Analisten van Goldman Sachs verlaagden hun koersdoel voor twaalf maanden voor Tesla’s aandelen van $220 naar $190, daarbij verwijzend naar obstakels voor de opvoering van de productie van Model 3 en een productie-uitval in de gigafabriek in Berlijn na een brandstichting.

De verkopen van Tesla zullen ook worden beïnvloed door verminderde subsidies voor elektrische voertuigen in Europa, toenemende concurrentie in China – de op een na grootste markt van het bedrijf na de VS – en een afnemende vraag, schreef de analist onder leiding van Mark Delaney zondag in een beleggersnota.

“Hoewel we blijven geloven dat Tesla goed gepositioneerd is voor groei op de langere termijn, gezien zijn sterke positie op de markten voor elektrische voertuigen en schone energie… zijn we van mening dat zachtere marktomstandigheden voor elektrische voertuigen op de korte termijn op de winsten drukken”, aldus de analist.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-shares-gain-after-model-y-price-hike-in-us-and-europe/