Home » News » Wall Street eindigt hoger, beleggers combineren Fed-zenuwen met AI-enthousiasme.

Wall Street eindigt hoger, beleggers combineren Fed-zenuwen met AI-enthousiasme.

News Team

De belangrijkste indices van Wall Street sloten maandag hoger, waarbij megacap-groeiaandelen zoals Alphabet en Tesla een herstel van de technologiezware Nasdaq ondersteunden, terwijl beleggers ook met spanning wachtten op de bijeenkomst van de Amerikaanse Federal Reserve deze week.

Google’s moederbedrijf Alphabet zorgde voor een flinke impuls aan de markt na een bericht in de media dat Apple (NASDAQ: AAPL) in gesprek is om Google’s Gemini AI-engine in de iPhone te bouwen.

Dit ondersteunde de sector communicatiediensten, die uiteindelijk bijna 3% noteerde, wat leidde tot winsten onder de elf grote S&P 500-sectoren, na het hoogste niveau sinds september 2021 te hebben bereikt.

De aandelen van Tesla (NASDAQ: TSLA) stegen met 6,3%, wat de procentuele stijging van de S&P 500 leidde nadat de fabrikant van elektrische auto’s zei dat het binnenkort de prijs van zijn Model Y EV’s in delen van Europa zou verhogen.

De Nvidia-aandelen (NASDAQ: NVDA) stegen met 0,7%, maar sloten ruim onder hun sessiehoogte. Het posterkind over kunstmatige intelligentie begon zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie terwijl investeerders wachtten op nieuwe chipaankondigingen van CEO Jensen Huang.

Volgens Lindsey Bell, hoofdstrateeg bij 248 Ventures in Charlotte, North Carolina, werden beleggers heen en weer geslingerd tussen enthousiasme over de vooruitzichten voor AI in de technologiesector en zorgen over de beleidsupdate van de Federal Reserve op woensdag.

“Dit is een markt die de momentumhandel echt wil vasthouden, maar wat echt op de hoofden van beleggers drukt, is wat er deze week met de Fed gebeurt”, aldus Bell.

“De markt zit er goed in, met de eerste verlaging in juni of juli, maar heeft er niet alle vertrouwen in dat dit het geval zal zijn. De vraag is of de rente verder wordt uitgesteld.”

De Dow Jones Industrial Average steeg 75,66 punten, of 0,20%, naar 38.790,43, de S&P 500 won 32,33 punten, of 0,63%, naar 5.149,42 en de Nasdaq Composite won 130,27 punten, of 0,82%, naar 16.103,45.

De Nasdaq boekte drie opeenvolgende dagen met verliezen.

De Philadelphia Semiconductor-index moest de winst inleveren en eindigde de dag vrijwel onveranderd, terwijl de S&P 500-technologie-index 0,5% eindigde.

Van de elf belangrijkste sectoren van de S&P waren de zwakste de rentegevoelige vastgoedsector en de gezondheidszorg, met beide een daling van 0,02%.

Sterker dan verwachte inflatiecijfers hebben traders ertoe aangezet om opnieuw na te denken over wanneer en met hoeveel beleidsmakers de rente dit jaar zullen verlagen, waarbij traders de kans op een renteverlaging in juni hebben teruggetrokken naar ongeveer 51%, vergeleken met ongeveer 71% een week geleden. de CME FedWatch-tool.

Als de Fed aan het einde van de beleidsvergadering van woensdag een agressieve toon zou aanslaan, zou dit druk op de aandelen kunnen uitoefenen.

“Het feit dat we vandaag in de plus staan, biedt beleggers de mogelijkheid om winst te nemen vóór de Fed, wat eerder zal teleurstellen dan dat het de recente rally van risicovolle activa zal ondersteunen”, zegt Sameer Samana, Senior Global Market Strategist bij Wells Fargo Investment Institute. in Charlotte.

Goldman Sachs zei maandag dat ze nu drie renteverlagingen verwachten in 2024, vergeleken met vier die eerder werden verwacht, nadat de inflatie iets steviger was dan verwacht.

“Nu de markt bijna recente hoogtepunten heeft bereikt, is het erg moeilijk om te zien wat hier voor een opwaartse vonk zou kunnen zorgen. Het is niet moeilijk om je de dingen voor te stellen die voor teleurstelling kunnen zorgen”, zei Samana, verwijzend naar de Fed en de hoge waarderingen voor technologieaandelen.

Beursexploitant Nasdaq zei dat het een probleem met connectiviteit en aandelenorders heeft opgelost dat de vroege handel maandag ruim twee uur had beïnvloed.

In de VS genoteerde aandelen van Xpeng voegden 1,9% toe aan zijn plannen om een goedkoper EV-merk te lanceren, te midden van hevige prijsconcurrentie.

Boeing (NASDAQ: BOE) eindigde met een verlies van 1,5% na een bericht in de media dat een federale grand jury in Seattle een dagvaarding had uitgevaardigd aan de vliegtuigbouwer vanwege de klap op 5 januari in de lucht van een Boeing-deurplug op een vlucht van Alaska Airlines.

Super Micro Computer, dat zich maandag bij de S&P 500 voegde, gaf eerdere winsten op en sloot een daling van 6,4% af, waarmee het de grootste procentuele daling van de dag in de referentie-index is.

Het aandeel, dat de laatste tijd furieus is gestegen op basis van de weddenschappen dat het zou profiteren van AI, is dit jaar echter nog steeds ruim 252% gestegen.

Op de NYSE waren er 224 nieuwe hoogtepunten en 58 nieuwe dieptepunten.

Op de Nasdaq stegen 1.905 aandelen en daalden er 2.400, omdat de dalende emissies de vooruitgangscijfers overtroffen met een verhouding van ongeveer 1,26 tegen 1.

De S&P 500 noteerde 41 nieuwe hoogtepunten in 52 weken en één nieuw dieptepunt, terwijl de Nasdaq 102 nieuwe hoogtepunten en 131 nieuwe dieptepunten noteerde.

Op de Amerikaanse beurzen wisselden 11,16 miljard aandelen van eigenaar, vergeleken met het gemiddelde van 12,41 miljard over de afgelopen twintig sessies.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-ends-higher-investors-juggle-fed-nerves-with-ai-enthusiasm/