Home » News » Tesla en Ford behoren tot de meest kortgesloten aandelen in 2023 – Hazeltree

Tesla en Ford behoren tot de meest kortgesloten aandelen in 2023 – Hazeltree

News Team

Hedgefondsen namen vorig jaar de meeste weddenschappen af tegen autobedrijven Tesla (NASDAQ: TSLA), Ford (NYSE: F) en communicatiebedrijf Charter Communications (NASDAQ: CHTR) in de Verenigde Staten, aldus een rapport van databedrijf Hazeltree donderdag.

Bij een korte weddenschap wordt verwacht dat de aandelenkoers van een bedrijf zal dalen.

Deze drie bedrijven, de Amerikaanse large-capaandelen met de meeste shortposities, stonden ook in 2022 in de top drie, hoewel het aantal fondsen dat tegen Ford gokte in 2023 lager was, aldus Hazeltree. Het gaf niet de omvang van de korte weddenschappen weer.

Wat de industriële sectoren betreft, trokken technologiebedrijven de meeste shortposities aan in de Verenigde Staten, terwijl bedrijven in consumentenproducten en gezondheidszorg respectievelijk de mid- en small-capaandelen met de meeste shortposities waren.

“Hoge inflatie en rentetarieven kunnen de oorzaak zijn van de focus van shortsellers op cyclische consumentenaandelen”, zegt Tim Smith, managing director, data inzichten bij Hazeltree, in een verklaring.

Tot de bedrijven op de lijst uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) behoren de Duitse fabrikant van medische apparatuur Siemens Healthineers, Universal Music Group (AS: UMG) en de Zweedse private-equityfirma EQT (ST: EQTAB), aldus Hazeltree.

De enige naam uit EMEA die vanaf 2022 weer opduikt, is het Duitse online afhaalvoedselbedrijf Delivery Hero, het grootste shortcap-aandeel in de regio in 2023, aldus Hazeltree.

Commonwealth Bank of Australia (OTC: CMWAY), het Japanse bedrijf voor chiptestapparatuur Advantest Corporation en technologieconglomeraat SoftBank (TYO:9984) Group waren volgens het rapport de grootste bedrijven met een korte shortpositie in de regio Azië-Pacific.

De gegevens in het rapport zijn afkomstig van het effectenfinancieringsplatform van Hazeltree, dat wereldwijd 15.000 bedrijfsaandelen bestrijkt.

De bedrijven reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-ford-among-the-most-shorted-stocks-in-2023-hazeltree/