Home » News » Top 3 bedrijven die winst rapporteren deze week: WMT, HD en CSCO

Top 3 bedrijven die winst rapporteren deze week: WMT, HD en CSCO

Walmart, Home Depot en Cisco rapporteren deze week hun kwartaalprestaties. Zullen ze beleggers teleurstellen of niet?

Het resultatenseizoen gaat deze week verder, met enkele grote bedrijven in de Verenigde Staten die hun kwartaalresultaten rapporteren. Een van de belangrijkste releases van inkomsten zijn die van Walmart, Home Depot en Cisco.

Walmart

Walmart (NYSE:WMT) is een van ‘s werelds grootste retail- en groothandelsbedrijven. Het rapporteert zijn kwartaalresultaten op dinsdag 17 mei, en het aandeel blijft YTD positief, met een stijging van iets meer dan 2%.

Dat is een behoorlijke prestatie als je bedenkt dat de technologiesector al in een bearish markt zit en dat de S&P 500-index afgelopen vrijdag ternauwernood een bearmarkt ontweek. Bovendien is Walmart een dividendbetalend bedrijf dat de afgelopen 48 opeenvolgende jaren zijn jaarlijkse betalingen aan aandeelhouders heeft verhoogd.

De meeste analisten zijn optimistisch over de aandelenkoers van Walmart. Van de 59 analisten die zich bezighouden met Walmart-aandelen, hebben 53 koopbeoordelingen en 6 neutrale. Geen enkele analist heeft een verkoopadvies voor de aandelenkoers van Walmart.

Home Depot

Home Depot (NYSE:HD) presenteert de financiële prestaties van Q1 FY2022 op 17 mei om 09:00 ET. Home Depot is een detailhandelaar in woningverbetering en een van de Amerikaanse bedrijven met een sterke geschiedenis van dividendbetalingen.

Aandeelhouders hebben de afgelopen 13 jaar hogere jaarlijkse dividenden ontvangen en de dividenduitkeringsratio is 44,14%. Bovendien bedraagt het dividendrendement op termijn 2,57%.

In tegenstelling tot Walmart is de aandelenkoers van Home Depot bijna 28% YTD gedaald, beïnvloed door de algemene uitverkoop op de aandelenmarkt.

Cisco

Cisco Systems (NASDAQ:CSCO) is een van de meest toonaangevende technologiebedrijven ter wereld. Het rapporteert de Q3 FY2022-winsten op 18 mei om 13.30 uur PT, en de aandelenkoers daalde met meer dan 21% YTD samen met de technische sector.

Cisco handelt momenteel tegen een P/E Non-GAAP-ratio voor de afgelopen twaalf maanden van 14,88, dat is met 16,59% lager dan de sectormediaan.