Home » News » TSX stijgt naarmate duurzame consumentengoederen en technologieaandelen stijgen

TSX stijgt naarmate duurzame consumentengoederen en technologieaandelen stijgen

News Team

De belangrijkste aandelenindex van Canada ging woensdag hoger, gestimuleerd door duurzame consumptiegoederen en technologieaandelen, terwijl beleggers later deze week wachtten op Amerikaanse inflatiecijfers voor mogelijke aanwijzingen over renteverlagingen.

Om 10:08 uur Nederlandse tijd (1508 GMT) steeg de samengestelde S&P/TSX-index van de Toronto Stock Exchange met 24,07 punten, of 0,11%, naar 20.995,05.

Over de grens stegen ook de belangrijkste indices van Wall Street doordat de rente op Amerikaanse staatsobligaties daalde. De Canadese tienjaars rente daalde ook langzaam.

Aandelen van duurzame consumptiegoederen voerden woensdag de leiding met een stijging van 0,6%, gevolgd door technologieaandelen, die 0,4% stegen.

“Het feit dat de rente op Amerikaanse staatsobligaties en de staatsobligaties van Canada iets lager zijn, zorgt ervoor dat technologie en sommige groeisectoren van de markt vandaag de dag beter presteren”, zegt Angelo Kourkafas, senior beleggingsstrateeg bij Edward Jones.

Energieaandelen stegen 0,3%, terwijl olie op een tweede dag van winst met ongeveer 1% steeg. [O/R]

De gezondheidszorgsector was echter een belemmering en daalde met 2,5%, terwijl cannabisbedrijf Tilray Brands met 7,1% kelderde, waardoor de verliezen uit de vorige sessie nog groter werden.

De materialensector daalde met 0,7%, waardoor de prijzen van edelmetalen lager bleven. [GOL/]

De Canadese markten zijn de week lauw begonnen, omdat beleggers zenuwachtig wachten op de cijfers over de Amerikaanse consumentenprijzen die donderdag verschijnen en die de verwachtingen zullen testen dat de renteverlagingen door de Federal Reserve al in maart zouden kunnen beginnen.

“De eerste renteverlaging zal misschien iets later zijn, maar dat verandert niets aan het feit dat we hoogstwaarschijnlijk het beleid van de Fed en de Bank of Canada in de tweede helft van het jaar zullen zien versoepelen”, aldus de woordvoerder. Kourkafas.

Beleggers wachten vrijdag ook op de kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken zoals JPMorgan Chase.

De aandelen van Africa Oil Corp stegen met meer dan 6% nadat het bedrijf een farmout-transactie had aangekondigd voor zijn offshore-belangen in Namibië.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tsx-edges-up-as-consumer-discretionary-tech-stocks-gain/