Home » News » TVS Supply Chain Solutions daalt met 7% naarmate het verlies in het eerste kwartaal groter wordt

TVS Supply Chain Solutions daalt met 7% naarmate het verlies in het eerste kwartaal groter wordt

News Team

De aandelen van TVS Supply Chain Solutions, een onderdeel van TVS Mobility Group, daalden dinsdag met bijna 7% in de intraday-handel nadat het bedrijf een groter verlies rapporteerde in het eerste kwartaal eindigend op 30 juni 2023. De aandelenkoers van het in Chennai gevestigde logistieke en opslagbedrijf brak vandaag vier sessies met een verliesreeks, nadat het sentiment werd aangetast door het zwakke winstrapport over het junikwartaal. In de laatste vier sessies steeg het aandeel met bijna 23% en bereikte maandag het recordniveau.

Als reactie op de cijfers over het eerste kwartaal daalden de aandelen van TVS Supply Chain Solutions met maar liefst 6,6% en bereikten een dieptepunt in de loop van de dag van ₹ 228,95 op de BSE, terwijl de marktkapitalisatie daalde tot ₹ 10.156 crore. Vroeg vandaag openden de TVS SCS-aandelen marginaal hoger op ₹ 246,05, vergeleken met de vorige slotkoers van ₹ 245,20. Op volumegebied wisselden ruim 2 lakh-aandelen over de toonbank van eigenaar, vergeleken met het gemiddelde volume over twee weken van 1,74 lakh-aandelen.

De aandelenkoers van TVS SCS, die zijn debuut maakte op 23 augustus, wordt 16% hoger verhandeld dan de IPO-prijs van ₹ 197 per stuk. De teller bereikte op 11 september het hoogste niveau aller tijden van ₹ 257,95, terwijl op 24 augustus 2023 het laagste niveau van ₹ 193,95 werd bereikt.

Voor het kwartaal van juni van FY24 rapporteerde TVS SCS, een leverancier van geïntegreerde supply chain-oplossingen, een geconsolideerd nettoverlies van ₹65,3 crore, vergeleken met een verlies van ₹1,8 crore in de periode vorig jaar, en een verlies van ₹12,34 crore in de periode vorig jaar. voorgaande kwartaal eindigend in maart 2023.

De omzet uit bedrijfsactiviteiten bedroeg ₹ 2.342,4 crore, een daling van 12,4% ten opzichte van ₹ 2.675,5 crore in dezelfde periode vorig jaar.

“De winst vóór belastingen daalde als gevolg van een stijging van de rente op leningen met ₹ 19,2 crore in het eerste kwartaal van FY23 en een eenmalige niet-contante uitzonderlijke P&L-impact van ₹ 23,2 crore als gevolg van de conversie van verplicht converteerbare preferente aandelen uitgegeven vóór de beursintroductie en daarna omgezet in aandelen met een korting op de beursintroductieprijs”, zegt het bedrijf maandag in een BSE-aanvraag.

Volgens het bedrijf werden de bedrijfsprestaties aangedreven door een sterk groeimomentum in het Integrated Supply Chain Solutions-segment (ISCS), waar de omzet met 20,1% op jaarbasis en 5,1% op kwartaalbasis steeg tot ₹ 1.318,9 crore in Q1FY24.

“De bedrijfsmix is verschoven naar het ISCS-segment met hogere marges. ISCS droeg in Q1FY24 bij aan 56,3% van de geconsolideerde omzet, vergeleken met 41% in Q1 FY23. Deze gunstige verandering in de bedrijfsmix richting het ISCS-segment en de stijging van de ISCS-marges hebben geleid tot een uitbreiding van de geconsolideerde Adjusted EBITDA-marge”, aldus het persbericht.

Ondertussen meldde het segment netwerkoplossingen dat zijn omzet met 35,1% op jaarbasis en 9% op kwartaalbasis daalde tot ₹ 1.023,5 crore in Q1FY24.

Op 29 augustus informeerde TVS Supply Chain Solutions de uitwisselingen dat oprichter en promotor R. Dinesh (uitvoerend vice-voorzitter van het bedrijf) door het bestuur van het bedrijf was aangesteld als uitvoerend voorzitter van het bedrijf. S. Mahalingam trad terug als voorzitter na het voltooien van zijn ambtstermijn van twee termijnen als onafhankelijk bestuurder, met ingang van 29 augustus 2023.

Het bestuur van het bedrijf heeft ook twee nieuwe onafhankelijke bestuurders aangesteld: K. Ananth Krishnan en Narayan K. Seshadri. Met deze benoemingen zal het nieuwe bestuur vijf onafhankelijke bestuurders hebben (de andere drie zijn Tarun Khanna, B. Sriram en Gauri Kumar).

($ 1 = 82,92 Indiase roepie)

Source: https://buystocks.co.uk/news/tvs-supply-chain-solutions-slides-7-as-q1-loss-widens/