Home » News » Twitter aandelen kopen nadat Elon Musk belang van 9,2% heeft gekocht?

Twitter aandelen kopen nadat Elon Musk belang van 9,2% heeft gekocht?

Twitter-aandelen stegen gisteren met 27,12% nadat Elon Musk een belang van 9,2% onthulde. Moet je Twitter-aandelen kopen?

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Elon Musk, de CEO van Tesla, de grootste aandeelhouder van Twitter is geworden. Volgens de Security and Exchange Commission (SEC) heeft Musk een belang van 9,2% in Twitter genomen en het nieuws zorgde ervoor dat de prijs van Twitter-aandelen bijna 30% hoger werd.

Twitter exploiteert een van de meest populaire en invloedrijke sociale-mediaplatforms ter wereld. Tientallen miljoenen mensen volgen het account van Musk en de Fintwit-gemeenschap is een van de meest gerespecteerde in de financiële sector.

Twitter-aandelen hadden het lange tijd moeilijk. Zo is de koers van het aandeel de afgelopen 10 jaar met 11,29% gestegen, omdat het bedrijf moeite heeft gehad om zijn populariteit te gelde te maken.

Toch is Twitter een winstgevend bedrijf. Hoewel het geen dividend uitkeert, werkt het met een brutowinstmarge over de afgelopen twaalf maanden van 64,60%, 27,10% hoger dan de sectormediaan.

De aandelenkoers van Twitter gaat naar een cruciaal gebied

Vanuit een technisch-analyseperspectief brak de aandelenkoers van Twitter uit een driehoekige consolidatie die fungeerde als een omkeringspatroon. De markt lijkt hoger te zijn dan de handelsuren in de VS, en er is weinig of geen weerstand tot het cruciale gebied van $65.

Dat niveau vertegenwoordigt de top van een eerdere krimpende driehoek die leidde tot de recente neerwaartse trend. Als zodanig verschuift een dagelijkse afsluiting boven $65 de vooringenomenheid beslissend bullish.

Tegen de huidige marktprijs bereikte Twitter's marktkapitalisatie $31,41 miljard en de ondernemingswaarde $30,56 miljard. Beleggers verwachten dat de jaaromzet aan het einde van de fiscale periode in december 2022 $6 miljard zal bedragen.

Analisten waren voorafgaand aan de aankondiging van Elon Musk niet al te optimistisch over Twitter. Van de 76 analisten die de aandelenkoers bestreken, hadden er bijvoorbeeld 48 neutrale beoordelingen, 25 koopbeoordelingen en 3 verkoopbeoordelingen.

De nettowinst van Twitter zal naar verwachting 690 miljoen dollar bedragen in december 2022 en stijgen tot 2,23 miljard dollar in 2026. De K/W-ratio is 47,91 en zal naar verwachting dalen tot 15,84 in 2026.