Home » News » Twitter werpt een nieuwe blik op het voorstel van Elon Musk

Twitter werpt een nieuwe blik op het voorstel van Elon Musk

Eerder werd verwacht dat Twitter het bod van Elon Musk om het bedrijf over te nemen zou afwijzen.

Bronnen dicht bij de zaak hebben onthuld dat socialemediagigant Twitter momenteel opnieuw kijkt naar het overnamebod van Elon Musk. De rijkste persoon ter wereld kondigde aan dat hij $46,5 miljard aan financiering had binnengehaald om Twitter over te nemen.

Verwacht werd dat Twitter het voorstel van Elon Musk om het bedrijf over te nemen en het privé te nemen, zou afwijzen. Bronnen dicht bij de zaak hebben echter onthuld dat het bestuur van Twitter onder druk staat van zijn aandeelhouders om het bod van Musk te accepteren.

Het bestuur van het bedrijf kwam zondag bijeen om het bod van Musk te bespreken, vertelde een bron dicht bij de zaak aan The Wall Street Journal. Het bestuur bekijkt echter ook andere aanbiedingen en zal naar verwachting een update geven aan de aandeelhouders tegen de tijd dat het donderdag zijn kwartaalresultaten rapporteert.

Volgens de publicatie onderzoekt het bestuur het bod opnieuw en zal naar verwachting proberen te onderhandelen met Musk. Naar verwachting zullen de twee partijen elkaar binnenkort ontmoeten over het voorgestelde overnamebod.

De Wall Street Journal zei dat Twitter nog steeds bezig is met het inschatten van zijn eigen waarde. Bovendien voegden de bronnen eraan toe dat managers van Twitter graag garanties in de deal willen opnemen, waardoor Musk de bescherming van het uiteenvallen zou kunnen afdekken voor het geval de deal niet doorgaat.

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, heeft eerder deze week een bod van $43 miljard uitgebracht om de socialemediagigant over te nemen. Musk is momenteel de grootste aandeelhouder van Twitter en heeft gesuggereerd dat hij zijn aandelen zou kunnen dumpen als het bestuur zijn aanbiedingen zou afwijzen.

De rijkste persoon ter wereld onthulde eerder deze maand zijn controle van 9% over Twitter en diende een paar dagen later een bod in om het bedrijf over te nemen. Het bod kwam nadat hij weigerde lid te worden van het bestuur van Twitter, wat zijn overnamebod had kunnen beperken.

Musk zei Twitter privé te kopen als hij het socialemediabedrijf overneemt. Volgens Musk maakt het socialemediabedrijf zijn potentieel niet waar, eraan toevoegend dat Twitter nog zoveel meer te bieden heeft.