Home » News » Wall St wint terrein nadat Fed Reserve de rente ongewijzigd houdt.

Wall St wint terrein nadat Fed Reserve de rente ongewijzigd houdt.

News Team

De belangrijkste aandelenindexen van Wall Street wonnen woensdag terrein nadat de Federal Reserve zei dat zij de leenkosten ongewijzigd hield en aangaf nog steeds te verwachten de rente tegen eind 2024 met driekwart procentpunt te zullen verlagen.

In de beleidsverklaring van de Fed werd de inflatie echter omschreven als ‘verhoogd’, en werden de economische kwartaalprojecties bijgesteld om een groei van 2,1% voor het jaar te voorspellen tegenover de 1,4% die in december werd verwacht, en een werkloosheidscijfer dat het jaar eindigde op 4%, lager dan de 4,1%. % verwacht in december.

Beleggers zullen op zoek gaan naar meer aanwijzingen over het rentepad tijdens de persconferentie van voorzitter Jerome Powell, die om 14.30 uur EDT (1830 GMT) zal beginnen.

“De markt is opgelucht dat de Fed dit jaar nog steeds drie renteverlagingen verwacht. Recente, te hoge inflatiecijfers hebben het plan van de Fed tot nu toe niet ontspoord”, zegt Irene Tunkel, hoofd Amerikaanse aandelenstrateeg bij BCA Research in Sarasota, Florida.

“Dit komt overeen met de basisverwachtingen van de markt en is slechts marginaal positief voor aandelen, aangezien dit scenario volledig is ingeprijsd. Dit is een ‘no-harm-done’ uitkomst.”

De indices waren deze maand gestegen naar recordhoogten vanwege optimisme rond kunstmatige intelligentie, maar waren de afgelopen weken lichtjes teruggevallen nadat rapporten waaruit bleek dat de robuuste inflatie het vertrouwen deed afnemen dat de Fed binnenkort zou beginnen met renteversoepeling.

Om 14.12 uur EDT steeg de Dow Jones Industrial Average met 127,22 punten, of 0,33%, naar 39.237,98, de S&P 500 won 14,30 punten, of 0,28%, naar 5.192,81 en de Nasdaq Composite won 79,55 punten, of 0,49%, naar 16.246,35.

Zeven van de elf grote S&P 500-sectoren boekten vooruitgang, waarbij de materialen de grootste stijgers waren, met een stijging van 0,7%, terwijl de gezondheidszorg het meest achterbleef en uiteindelijk een daling van 0,6% kende.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-wall-st-gains-ground-after-fed-reserve-keeps-rates-unchanged/