Home » News » Amerikaanse aandelenfutures lopen voorop in de aanloop naar meer signalen van de Fed.

Amerikaanse aandelenfutures lopen voorop in de aanloop naar meer signalen van de Fed.

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures bewogen dinsdag weinig in de avondtransacties na een positieve, door technologie aangedreven sessie op Wall Street, waarbij de focus volledig verlegde naar de conclusie van een bijeenkomst van de Federal Reserve later op de dag.

Hernieuwd optimisme over kunstmatige intelligentie, aftermarket lieveling NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) onthulde prijs- en verzendgegevens voor zijn nieuwe lijn AI-chips, was een belangrijke aanjager van winst op Wall Street tijdens de sessie.

Maar dit optimisme werd grotendeels tenietgedaan door de anticipatie van de Fed, die een agressiever beeld van de rente zou kunnen geven na een reeks van hoger dan verwachte inflatiecijfers.

S&P 500 Futures daalden met 0,05% naar 5.239,25 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures met 0,03% stegen naar 18.276,25 punten om 19:16 ET (23:16 GMT). Dow Jones Futures bleef stabiel op 39.537,0 punten.

Fed-bijeenkomst, Powell-toespraak in beeld

De Fed zal later op woensdag een tweedaagse bijeenkomst afsluiten, waarbij de markten in grote lijnen verwachten dat de centrale bank de rente ongewijzigd zal laten.

Maar de verklaring van de bank over het monetaire beleid, samen met een persconferentie na de bijeenkomst door voorzitter Jerome Powell, zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden voor aanwijzingen over renteverlagingen.

De warmer dan verwachte inflatiecijfers voor januari en februari wakkerden de vrees aan dat de Fed haar vooruitzichten voor renteverlagingen in 2024 zou kunnen bijstellen, aangezien zij herhaaldelijk heeft aangegeven dat het beloop van de inflatie een versoepeling van het monetair beleid zal aandrijven.

De aanhoudende inflatie, in combinatie met recente tekenen van veerkracht in de Amerikaanse economie, geeft de Fed meer speelruimte om de rente langer hoog te houden.

De S&P 500 boekt recordhoogtes op het gebied van technologie en energie

De S&P 500 noteerde dinsdag een recordhoogte en steeg met 0,6% naar 5.178,51 punten. De NASDAQ Composite steeg 0,4% naar 16.166,79 punten, terwijl de Dow Jones Industrial Average 0,8% steeg naar 39.110,76 punten.

De winsten waren vooral te danken aan Nvidia, terwijl energieaandelen, waaronder Exxon Mobil Corp (NYSE: XOM) en Chevron Corp (NYSE: CVX), de olieprijzen stegen.

De Amerikaanse aandelenindices bleven in het zicht van recente intraday-recordhoogten, gesteund door optimisme over AI en tekenen van veerkracht in de Amerikaanse economie.

Nvidia valt in de aftermarket-handel

Nvidia daalde na de bel met 0,5%, na een reeks volatiele sessies, te midden van enige twijfel of het zijn AI-gedreven ambities kon waarmaken.

Het aandeel steeg in 2023 met meer dan 200% in waardering, wat het ook kwetsbaar maakte voor enige winstneming, vooral omdat het sentiment voorzichtig werd ten opzichte van de Fed.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-stock-climbs-as-cfo-says-new-chip-to-ship-in-2024/