Home » News » Wall Street eindigt met een daling, omdat investeerders zich richten op de resultaten van Nvidia.

Wall Street eindigt met een daling, omdat investeerders zich richten op de resultaten van Nvidia.

News Team

De S&P 500 sloot dinsdag hoger, vooruitlopend op een langverwacht kwartaalrapport van Nvidia op woensdag en economische gegevens die later in de week worden verwacht en die aanwijzingen kunnen geven over de richting van renteverlagingen.

De prestaties van zwaargewichten in de technologiesector waren gemengd, met de nadruk op de aankomende resultaten van Nvidia (NVDA) , de chipmaker die centraal staat in de rally op Wall Street in AI-gerelateerde aandelen.

Volgens gegevens van LSEG stegen de aandelen van Nvidia en was het bedrijf het meest verhandelde bedrijf op de Amerikaanse beurzen.

Met een stijging van 159% in 2024 wordt Nvidia gezien als de grootste winnaar tot nu toe op het gebied van AI-technologie. De resultaten zijn een vervolg op recente zorgen over de toename van de toch al forse uitgaven van Microsoft (MSFT) , Alphabet (GOOG) en andere zwaargewichten in hun race om de opkomende AI-technologie te domineren.

“De lat ligt hoog, niet alleen wat betreft de winstcijfers en vooruitzichten van Nvidia, maar ook wat betreft het verhaal dat ze vertellen over de stand van zaken op het gebied van AI, waardoor de technologiesector uit de recente malaise wordt gehaald”, aldus Ross Mayfield, analist beleggingsstrategie bij Baird.

Volgens voorlopige gegevens steeg de S&P 500.SPX met 9,26 punten, of 0,16%, en sloot op 5.626,10 punten, terwijl de Nasdaq Composite.IXIC met 29,82 punten, of 0,17%, steeg tot 17.755,58. De Dow Jones Industrial Average.DJI steeg met 14,61 punten, of 0,04%, tot 41.255,13.

Uit cijfers van dinsdag blijkt dat het vertrouwen van de Amerikaanse consument in augustus is gestegen tot het hoogste niveau in zes maanden. Tegelijkertijd zijn consumenten ook bezorgder geworden over de arbeidsmarkt nadat het werkloosheidspercentage vorige maand is gestegen tot bijna het hoogste niveau in drie jaar: 4,3%.

Beleggers zullen de cijfers over de persoonlijke consumptie-uitgaven over juli, die vrijdag worden gepubliceerd, in de gaten houden voor meer aanwijzingen over het mogelijke tempo van renteverlagingen.

Volgens de Fed Watch-tool van CME Group wedden handelaren nu op een renteverlaging van 25 of 50 basispunten in september.

Ondertussen verhoogde UBS Global Wealth Management de kans op een recessie in de VS van 20% naar 25%, als reden voor de zwakke arbeidsmarkt.

Paramount Global PARA.O ging achteruit nadat Edgar Bronfman Jr. zijn bod op het bedrijf introk, waardoor Skydance Media de controle over het media-imperium van Shari Redstone kon overnemen.

Tesla (TSLA) daalde nadat Canada aangaf een 100% tarief te zullen heffen op de import van Chinese elektrische voertuigen. De heffingen gelden voor alle EV’s die vanuit China worden verzonden, inclusief die van Tesla.

Super Micro Computer SMCI.O daalde nadat short-seller Hindenburg Research aangaf een shortpositie te hebben in de maker van AI-servers.

De PHLX Housing index.HGX verloor nadat gegevens aantoonden dat de prijzen van eengezinswoningen in juni daalden, omdat hogere hypotheekrentes de vraag drukten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-ends-up-as-investors-focus-on-nvidia-results/