Home » News » Walmart aandelen kopen na daling van ruim 11% door slechte cijfers?

Walmart aandelen kopen na daling van ruim 11% door slechte cijfers?

De aandelenkoers van Walmart daalde dinsdag abrupt nadat het bedrijf zijn financiële kwartaalresultaten had gerapporteerd. De EPS miste de verwachtingen, en dus daalde het aandeel met meer dan 11%.

Een van de aandelen die deze week nauwlettend in de gaten werden gehouden, waren die van Walmart, aangezien de kwartaalresultaten gisteren zouden worden gepubliceerd. Beleggers hadden gelijk om reikhalzend uit te kijken naar de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van FY2023 – Walmart miste de bottom line en het aandeel dook met meer dan 11% omlaag.

Walmart is een van de grootste retailers ter wereld. Het opent zijn deuren voor en verwelkomt elke week 240 miljoen klanten. Het is aanwezig in meer dan twintig landen en exploiteert ook e-commercewebsites.

Walmart is een bedrijf dat dividend uitkeert. Het verhoogde het jaarlijkse dividend in de afgelopen 48 opeenvolgende jaren en de huidige dividend-uitbetalingsratio is 34,11%.

Hoogtepunten Q1 FY2023

De rapporten van gisteren waren niet zo slecht als de daling van de aandelenkoers doet vermoeden. De totale omzet nam immers toe, evenals de netto-omzet.

Maar de WPA en de gecorrigeerde WPA daalden met meer dan 23% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook de brutowinstvoet daalde fors, met -87 bp. Ten slotte beïnvloedden een scherpe daling van het bedrijfsresultaat en een stijging van de bedrijfskosten het resultaat van het kwartaal.

Hoe reageerde de aandelenkoers van Walmart op de publicatie van de kwartaalresultaten?

De aandelenkoers daalde fors en sloot de dag af met meer dan 11% in de min. Het blijft echter min of meer neutraal, want na de daling van gisteren test de prijs nu de ondergrens van een horizontaal kanaal dat de afgelopen 1,5 jaar heeft geduurd.

De grootste klap was dat Walmart de forward guidance had verlaagd, waardoor de aandelenkoers sinds 1987 het meest daalde.

Wat hadden analisten te zeggen?

Slechts één dag voordat de kwartaalresultaten bekend werden, handhaafde Deutsche Bank haar koopadvies met een koersdoel van 181 dollar voor de aandelenkoers van Walmart. Bovendien hadden bijna alle analisten die de aandelen behandelden een koopaanbeveling vóór het rapport van gisteren, en geen enkele analist had een verkoopaanbeveling.