Home » News » Amerikaanse aandelen-futures stijgen dankzij het optimisme van de Fed

Amerikaanse aandelen-futures stijgen dankzij het optimisme van de Fed

News Team

De futures die de Amerikaanse aandelenindexen volgden, gingen woensdag omhoog, omdat beleggers voorzichtig optimistisch waren over renteverlagingen van de Federal Reserve begin volgend jaar en wachtten op meer arbeidsmarktgegevens.

De S&P 500 en de Dow Jones sloten lager in de vorige sessie, maar de technologiezware Nasdaq werd gesteund door een daling van de rente op staatsobligaties, nadat gegevens waaruit bleek dat de vraag naar arbeidskrachten afnam, de verwachting versterkten dat de Fed klaar was met het verhogen van de rente.

Handelaren hebben de waarschijnlijkheid dat de centrale bank de rente volgende week stabiel zal houden bijna volledig ingeprijsd en verwachten dat er al in het eerste kwartaal van volgend jaar renteverlagingen zullen plaatsvinden.

Volgens de FedWatch-tool van de CME Group staan de weddenschappen op een verlaging van ten minste 25 basispunten in maart momenteel op 59%.

Om 06:58 uur ET stegen de Dow e-minis met 34 punten, oftewel 0,09%, de S&P 500 e-minis stegen met 8,25 punten, of 0,18%, en de Nasdaq 100 e-minis stegen met 36,25 punten, of 0,23%.

“Nu de Fed er zeker van wil zijn dat de inflatie echt wordt beperkt voordat het beleid wordt versoepeld, gaan we een gokspel zien, waarin de markt zichzelf probeert te positioneren vóór de volgende zet van de Fed”, zegt Steve Clayton, hoofd aandelen. fondsen bij Hargreaves Lansdown zei in een notitie.

De meeste megacap-aandelen gingen hoger in de premarket-handel. Nvidia steeg 1,1% nadat de chipontwerper zei dat het samenwerkte met de Amerikaanse overheid om ervoor te zorgen dat nieuwe chips voor de Chinese markt voldoen aan de exportbeperkingen.

Optimisme over de hoogste rente heeft geleid tot een herstel van de aandelenkoersen ten opzichte van hun dieptepunt in oktober, waarbij de benchmark S&P 500 in november bijna 9% steeg en vorige week zijn hoogste slot van het jaar bereikte.

Deze week staan de werkgelegenheidsgegevens centraal, terwijl het rapport over de niet-agrarische loonlijsten van november, dat vrijdag verschijnt, waarschijnlijk de verwachtingen voor het komende rentepad zal bepalen.

Daarvoor zullen beleggers nog een kijkje kunnen nemen in de toestand van de arbeidsmarkt met het ADP National Employment report dat woensdag om 08.15 uur ET verschijnt.

Naast andere aandelen daalde Plug Power vóór de bel met 5,8%, nadat Morgan Stanley het waterstofbrandstofcelbedrijf degradeerde van “gelijk gewicht” naar “onderwogen” vanwege liquiditeitsproblemen.

Tabaksreuzen

Altria Group en Philip Morris International daalden respectievelijk met 1,6% en 1,0%, nadat de Britse sectorgenoot British American Tobacco zei dat het een klap van $31,5 miljard zal kosten als de waarde van sommige Amerikaanse sigarettenmerken wordt afgeschreven.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-futures-edge-up-on-fed-pivot-optimism/