Home » News » Amerikaanse AANDELEN-Futures stijgen sneller dan de inflatie, gegevens over detailhandelsverkopen.

Amerikaanse AANDELEN-Futures stijgen sneller dan de inflatie, gegevens over detailhandelsverkopen.

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures stegen donderdag, terwijl beleggers wachtten op een reeks economische gegevens, waaronder cijfers over de producentenprijzen, voorafgaand aan een bijeenkomst van de centrale bank volgende week.

Alle ogen zijn gericht op de gegevens over de producentenprijzen in februari, die om 08.30 uur Nederlandse tijd verschijnen, en die inzicht zullen bieden in het inflatiebeeld en de detailhandelsverkoopcijfers die aanvullende aanwijzingen kunnen geven over het bestedingspatroon van consumenten.

Tegelijkertijd zijn ook de wekelijkse gegevens over werkloosheidsuitkeringen beschikbaar, een indicatie van de kracht van de arbeidsmarkt.

De iets warmer dan verwachte consumentenprijsgegevens van dinsdag konden de hoop op renteverlagingen door de Federal Reserve in de komende maanden niet temperen. Handelaren zagen volgens de FedWatch Tool van de CME een kans van 69% dat de eerste renteverlaging in juni zal plaatsvinden.

“Action Economics herinnert ons eraan dat de inflatie afneemt, maar zeer langzaam, waardoor het FOMC (Federal Open Market Committee) waarschijnlijk zal blijven wachten op verdere rapporten om te bevestigen dat de prijzen afkoelen”, zegt Sam Stovall, hoofdbeleggingsstrateeg bij CFRA, in een opmerking.

De stroom aan economische gegevens komt in de aanloop naar de beleidsvergadering van de Fed volgende week, waar de nadruk zal liggen op aanwijzingen over hoe snel de centrale bank de renteversoepelingscyclus op gang zou kunnen brengen.

“Aangezien er geen renteverlaging wordt verwacht, zal de nadruk volledig liggen op dot plots en mogelijke verschuivingen”, aldus Stovall.

Om 05:00 uur ET steeg de Dow e-minis 1YMcv1 met 129 punten, of 0,33%, de S&P 500 e-minis EScv1 steeg met 17,25 punten, of 0,33%, en de Nasdaq 100 e-minis NQcv1 steeg met 88,5 punten, of 0,48. %.

De technologiezware Nasdaq en de S&P 500 sloten woensdag lager, omdat beleggers vóór de belangrijkste cijfers winst namen uit hoogvliegende chipaandelen.

Chipmakers zoals Micron Technology MU.O en Intel INTC.O herstelden respectievelijk 0,8% en 1,1% in de premarket-handel, na een daling van elk meer dan 3% in de vorige sessie.

De meeste groei- en technologieaandelen van megacaps gingen langzaam hoger, maar kunstmatige intelligentie (AI)-gigant Nvidia (NASDAQ: NVDA) daalde met 0,6%, terwijl Tesla (NASDAQ: TSLA) 1,5% daalde.

De aandelen van Robinhood Markets HOOD.O stegen met 11,1% nadat de exploitant van de handelsapp zei dat zijn activa in bewaring in februari met 16% stegen.

Citigroup CN voegde 1,7% toe nadat Goldman Sachs de rating van de kredietverstrekker verhoogde van ‘neutraal’ naar ‘kopen’.

Ondertussen zei het vastgoedhoofd van Goldman Sachs Asset Management dat het dit jaar “actief zou gaan investeren” in Amerikaans commercieel vastgoed, omdat de markt zijn dieptepunt bereikte.

Beleggers kijken uit naar de wereldwijde GTC-ontwikkelaarsconferentie van 18 tot 21 maart voor AI-gerelateerde aankondigingen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-futures-tick-up-ahead-of-inflation-retail-sales-data/