Home » News » Amerikaanse aandelen-Wall St klaar voor adempauze na rally; inflatiegegevens beschikbaar

Amerikaanse aandelen-Wall St klaar voor adempauze na rally; inflatiegegevens beschikbaar

News Team

De belangrijkste indices van Wall Street stonden dinsdag klaar om lager te openen na een scherpe rally in de vorige sessie, toen traders hun verwachtingen voor een vroege start van renteverlagingen terugschroefden, vooruitlopend op de belangrijkste inflatierapporten die later deze week verschijnen.

Megacap-aandelen Apple , Alphabet en Amazon.com daalden elk met 0,8% in de premarket-handel nadat ze maandag een stijging van meer dan 2% hadden veroorzaakt op de technologiezware Nasdaq, de beste dag sinds november. De benchmark S&P 500 naderde ook zijn hoogste slotkoers van twee jaar geleden.

Nvidia (NASDAQ: NVDA) doorbrak echter de trend met een winst van 0,5%, nadat het op een recordhoogte sloot bij de onthulling van nieuwe kunstmatige-intelligentiecomponenten.

“De waarderingen voor veel van deze bedrijven (de grote technologiebedrijven en de prachtige 7) groeien vrij sterk… maar de omzetgroei in de afgelopen twee tot vijf jaar is aan het dalen”, zegt Paul Nolte, senior vermogensadviseur en marktstrateeg bij Murphy & Sylvest, die verwacht dat ze dit jaar ondermaats zullen presteren.

Gegevens over de consumenten- en producenteninflatie, die respectievelijk donderdag en vrijdag worden verwacht, zullen van cruciaal belang zijn voor aanwijzingen over het monetairbeleidstraject van de Federal Reserve.

“De Fed zal niet agressief zijn in het verlagen van de rente, omdat de inflatie enigszins hoog zal blijven en de economische groei redelijk sterk zal blijven”, aldus Nolte.

Omdat ook risicovolle activa onder druk stonden, bedroeg het rendement op Amerikaanse staatsobligaties met een kortere en langere looptijd, een weerspiegeling van de renteverwachtingen, boven de 4%.

Marktdeelnemers zien een kans van 58% dat de Fed de rente in maart met minstens 25 basispunten kan verlagen, volgens de FedWatch Tool van de CME Group, vergeleken met bijna 64% op maandag, na gemengde signalen van beleidsmakers over de timing van renteverlagingen.

Fed-president Raphael Bostic van Atlanta benadrukte maandag de noodzaak om het monetair beleid strak te houden, terwijl Fed-gouverneur Michelle Bowman zich terugtrok uit haar aanhoudend agressieve standpunt en de bereidheid toonde om eventuele renteverlagingen te steunen naarmate de inflatie afneemt.

Op de dag om 12.00 uur Nederlandse tijd zullen beleggers de opmerkingen van Michael Barr, vicevoorzitter van de Fed voor toezicht, analyseren op zijn visie op de beleidsvooruitzichten.

Ook staan de kwartaalcijfers van vrijdag van JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America en Citigroup centraal, voor inzicht in de gezondheid van het Amerikaanse bedrijfsleven.

Boeing (LONDEN: BOE) verloor 1,1%, een daling voor de tweede dag, nadat de Amerikaanse National Transportation Safety Board zijn onderzoek naar een recent ongeluk voortzette.

Luchtvaartmaatschappijen als Delta Air Lines en American Airlines daalden elk met 0,9%.

Om 08:42 uur ET stonden de Dow e-minis met 167 punten, oftewel 0,44%, de S&P 500 e-minis met 24,25 punten, of 0,51%, en de Nasdaq 100 e-minis met 129 punten, of 0,77%, lager.

Juniper Networks steeg met 20,6% nadat een bron aan Reuters vertelde dat Hewlett Packard Enterprise in gesprek was om de fabrikant van netwerkproducten over te nemen voor een deal van $13 miljard. De servermaker daalde met 8,6%.

Jefferies Financieel

daalde met 2,9% nadat de groep een kleiner dan verwachte winst over het vierde kwartaal rapporteerde.

Netflix (NASDAQ: NFLX) daalde met 1,7% nadat makelaardij Citigroup het streamingplatform had gedegradeerd van ‘kopen’ naar ‘neutraal’.

De taxiplatforms Lyft en Uber Technologies daalden respectievelijk met 0,5% en 0,6%, nadat het Amerikaanse ministerie van Arbeid een definitieve regel had uitgevaardigd die bedrijven dwong sommige werknemers als werknemers te behandelen en niet als goedkopere onafhankelijke contractanten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-wall-st-set-for-breather-post-rally-inflation-data-on-tap/