Home » News » Amerikaanse aandelenfutures gedempt vanwege Fed-bijeenkomst en Nvidia-conferentieaanpak.

Amerikaanse aandelenfutures gedempt vanwege Fed-bijeenkomst en Nvidia-conferentieaanpak.

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures bewogen zondag weinig in de avonddeals, met voorzichtigheid in de aanloop naar een bijeenkomst van de Federal Reserve die grote transacties zou ontmoedigen, terwijl ook de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van AI-lieveling Nvidia Corp in beeld kwam.

De Wall Street-indexen zorgden voor een daling ten opzichte van de recordhoogten van de afgelopen twee weken, terwijl een rally van zwaargewicht technologieaandelen, aangewakkerd door de hype over kunstmatige intelligentie, nu een adempauze leek te nemen. Een reeks hoger dan verwachte inflatiecijfers voedde ook de zorgen over de Fed, die mogelijk zou wijzen op hogere rentetarieven.

S&P 500 Futures stegen met 0,05% naar 5.185,50 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures om 19:04 ET (23:04 GMT) 0,1% stegen naar 18.071,0 punten. Dow Jones Futures daalde 0,1% naar 39.126,0 punten.

Fed in focus na hoge inflatiecijfers

De focus van de markt lag nu volledig op de afsluiting van een tweedaagse Fed-vergadering op woensdag. Hoewel algemeen wordt verwacht dat de centrale bank de rente stabiel zal houden, zullen alle signalen over haar plannen voor een renteverlaging nauwlettend in de gaten worden gehouden.

De warmer dan verwachte inflatiecijfers van de afgelopen week bij consumenten en producenten hadden de vrees aangewakkerd dat de centrale bank tijdens de bijeenkomst van deze week agressievere signalen zou kunnen afgeven.

Fed-functionarissen hebben ook herhaaldelijk verklaard dat eventuele renteverlagingen grotendeels zullen worden bepaald door het beloop van de inflatie, die tot nu toe hardnekkig is gebleven en boven de jaarlijkse doelstelling van de Fed van 2% ligt.

De zorgen over de Fed drukten vorige week op de indexen van Wall Street, zij het marginaal.

De S&P 500 daalde vrijdag met 0,7% naar 5.117,09 punten, terwijl de NASDAQ Composite met 1% daalde naar 15.973,17 punten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,5% lager op 38.714,77 punten.

Terwijl de S&P 500 en de Dow Jones wekelijks minimale verliezen boekten, daalde de Nasdaq met 0,7% door zware winstnemingen op technologieaandelen.

De Nvidia-conferentie wachtte op meer AI-aanwijzingen

Maar vóór de Fed-vergadering zal de focus deze week liggen op de GTC-conferentie van NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) in San Jose, Californië. Het evenement is Nvidia’s eerste jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie die persoonlijk wordt gehouden na de COVID-19-pandemie.

Er wordt algemeen verwacht dat het bedrijf, dat het afgelopen jaar centraal stond in een door AI aangedreven marktrally, zijn nieuwe vlaggenschipchips zal onthullen die specifiek voor AI-ontwikkeling zijn bedoeld. CEO Jensen Huang zal later op maandag de keynote-toespraak houden en zal naar verwachting Nvidia’s AI-chip van de volgende generatie presenteren, die volgens analisten de B100 zal heten.

Nvidia zag een snelle stijging van de waardering tot en met 2023 en tot nu toe in 2024, en werd op zijn AI-inspanningen het derde meest waardevolle bedrijf van Wall Street, na Apple Inc (NASDAQ: AAPL) en Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT).

Hoewel deze rally de afgelopen week wat afkoelde, zou de GTC-conferentie van cruciaal belang kunnen zijn bij het op gang brengen van nieuwe winsten voor Nvidia, maar ook voor de bredere technologiesector.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-muted-as-fed-meeting-nvidia-conference-approach/