Home » News » Amerikaanse aandelenfutures lopen water; De verwachtingen van Nvidia zetten de Nasdaq op recordhoogte.

Amerikaanse aandelenfutures lopen water; De verwachtingen van Nvidia zetten de Nasdaq op recordhoogte.

News Team

De Amerikaanse aandelenindexfutures bewogen maandag weinig in de avondtransacties, toen het momentum op Wall Street tot stilstand kwam nadat de aankoop van technologieaandelen, vóór de winsten van marktgenoot Nvidia, de Nasdaq op recordhoogtes zette.

Ook de onzekerheid over de rentetarieven bleef een rol spelen, terwijl waarschuwingen over de hardnekkige inflatie van functionarissen van de Federal Reserve bleven binnensijpelen, waarbij de nadruk lag op de notulen van de bijeenkomst van de centrale bank eind april aanstaande woensdag.

S&P 500 Futures bleef stabiel op 5.331,0 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures om 19:20 ET (23:20 GMT) 0,1% daalde naar 18.748,50 punten. Dow Jones Futures daalde 0,1% naar 39.923,0 punten.

Technologie wordt sterker dan de winsten van Nvidia

Marktlieveling NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) zal woensdag na de slotbel haar kwartaalcijfers publiceren, waarbij de nadruk volledig ligt op de vraag of het bedrijf kan voldoen aan de marktverwachtingen voor een exponentiële stijging van de winsten.

Het bedrijf wordt gezien als een graadmeter voor de snelgroeiende kunstmatige-intelligentie-industrie, en zijn inkomsten zullen waarschijnlijk de toon zetten voor de bredere technologiesector.

Nvidia bevindt zich in het hart van een enorme piek in de marktwaarderingen van het afgelopen jaar, te midden van een toenemende hype over de snelgroeiende AI-industrie.

Technologieaandelen zagen aanhoudende aankopen vóór de winsten van Nvidia, wat er ook toe hielp dat de NASDAQ Composite maandag naar een recordhoogte sloot. De index presteerde ruimschoots beter dan zijn collega’s op Wall Street.

Nvidia steeg 2,5% en was dicht bij een recordhoogte. De sectorgenoten Advanced Micro Devices Inc (NASDAQ: AMD) en Intel Corporation (NASDAQ: INTC) stegen respectievelijk met 1,1% en 0,9%, waarbij alle drie de aandelen enige winst boekten in de aftermarket-handel.

Tech-zwaargewichten, waaronder Apple Inc (NASDAQ: AAPL), Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) en Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG), stegen tussen 0,4 en 1,3%.

De S&P 500 steeg maandag met 0,1% naar 5.308,13 punten, terwijl de NASDAQ Composite maandag met 0,7% steeg naar een recordhoogte van 16.794,87 punten. De Dow Jones Industrial Average bleef achter en daalde met 0,5% naar 39.806,77 punten.

Er werden nog meer signalen van de Fed verwacht vanwege de onzekerheid over de rente

De markten bleven nog steeds gespannen in afwachting van meer signalen van de Fed deze week, met name de notulen van de laatste bijeenkomst en toespraken van verschillende functionarissen.

Terwijl de licht zachtere consumenteninflatiecijfers voor april tot een rally op Wall Street leidden, waarschuwde een hele reeks Fed-functionarissen dat de bank nog steeds veel meer vertrouwen nodig had dat de inflatie zou dalen voordat ze kon beginnen met het verlagen van de rente.

De president van de Richmond Fed, Tom Barkin, en de president van de New York Fed, John Williams, zullen later op dinsdag spreken. Beide functionarissen zijn lid van het rentebepalende comité van de Fed.

Verwacht wordt dat de centrale bank mogelijk in september zal beginnen met het verlagen van de rente, hoewel dit ook grotendeels zal afhangen van het beloop van de inflatie.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-tread-water-nvidia-anticipation-puts-nasdaq-at-record-high/