Home » News » Amerikaanse aandelenfutures stijgen nu de technologieroute stopt; PCE-gegevens werden verwacht.

Amerikaanse aandelenfutures stijgen nu de technologieroute stopt; PCE-gegevens werden verwacht.

News Team

Amerikaanse aandelenindexfutures stegen donderdag tijdens avonddeals, nadat zwaargewicht technologieaandelen leken te verzachten na de zware verliezen tijdens recente sessies, waarbij de focus zich verlegde naar belangrijke aankomende inflatiegegevens.

De futures stegen nadat Wall Street opnieuw een overwegend negatieve sessie doormaakte, na enkele teleurstellende grote technologiewinsten eerder deze week. Maar het tempo van de verliezen in technologieaandelen leek nu te vertragen.

S&P 500 Futures stegen met 0,3% naar 5.456,0 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures om 20:16 ET (00:16 GMT) 0,3% stegen naar 19.049,0 punten. Dow Jones Futures steeg 0,2% naar 40.284,0 punten.

Technologie blijft stabiel in de handel buiten kantooruren na zware verliezen

Zware technologieaandelen bleven stabiel in de handel buiten kantooruren, nadat ze de afgelopen week steile verliezen hadden geleden. De verkoop in technologie is deze week geïntensiveerd na tegenvallende winsten van Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) en Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG), waarbij laatstgenoemde mogelijk een precedent schept voor de winsten van andere internetgiganten.

Tesla, NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) en Apple Inc (NASDAQ: AAPL) bewogen zich allemaal binnen een krappe marge. Maar Alphabet zag grote verliezen nadat OpenAI een kunstmatige intelligentie-zoekmachine onthulde die erop gericht was rechtstreeks met Google te concurreren.

De tech-inkomsten zullen de komende week doorgaan, waarbij Microsoft en Apple respectievelijk dinsdag en donderdag verschijnen. Afdrukken van Advanced Micro Devices Inc (NASDAQ: AMD), Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) en Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) verschijnen volgende week ook.

Maar door een aanhoudende nederlaag in de technologiesector sloot de NASDAQ Composite donderdag 0,9% lager op 17.181,72, het zwakste niveau sinds begin juni. De S&P 500 daalde met 0,5% naar het laagste punt in ruim een maand van 5.399,22 punten, terwijl de Dow Jones Industrial Average met 0,2% steeg naar 39.935,07 punten, dankzij defensieve aankopen.

PCE-inflatiegegevens beschikbaar

De verkoop in de technologiesector werd ook gedreven door de toegenomen verwachtingen van renteverlagingen, waardoor beleggers hun winsten in de sector vastlegden en zich richtten op aandelen met meer blootstelling aan een economisch herstel.

De PCE-prijsindexgegevens die later op vrijdag verschijnen, zullen naar verwachting meer aanwijzingen op het rentefront opleveren. Deze lezing is de voorkeursinflatie van de Federal Reserve en zal waarschijnlijk een rol spelen in het standpunt van de centrale bank over de rentetarieven.

De lezing komt slechts enkele dagen vóór een Fed-vergadering volgende week. Er wordt algemeen verwacht dat de centrale bank de rente stabiel zal houden, terwijl beleggers zullen uitkijken naar signalen over wanneer zij van plan is de rente te gaan verlagen.

De algemene consensus is dat de rente in september met 25 basispunten moet worden verlaagd.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-rise-as-tech-rout-pauses-pce-data-awaited/