Home » News » Bed Bath & Beyond sluit bijna 40% hoger, AMC stijgt naarmate Meme Chatter op prikborden toeneemt

Bed Bath & Beyond sluit bijna 40% hoger, AMC stijgt naarmate Meme Chatter op prikborden toeneemt

Bed Bath & Beyond Inc (NASDAQ: BBBY) en AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE: AMC) stegen maandag toen meme-handelaren op de aandelen leken te wedden, ondanks het ontbreken van een duidelijke katalysator voor de verhuizing.

De aandelen van beide sterk kortgesloten aandelen sloten respectievelijk bijna 40% en 8% hoger. GameStop Corp. (NYSE: GME) klom ook 8,6%. Op een bepaald moment in de sessie stegen de aandelen van Bed Bath & Beyond maar liefst 63%. Bed Bath & Beyond-aandelen boekten hun grootste eendaagse winst in meer dan een jaar.

Vanaf maandagmiddag was Bed Bath & Beyond de meest gezochte naam op het WallStreetBets-discussieforum van Reddit, volgens Quiver Quantitative. Gebruikers onder een vastgezette thread met de titel “GME, BBY en AMC Memestock Megathread voor maandag 8 augustus 2022” leken aandelen van de winkelaandelen op te kopen.

Een gebruiker zei dat ze “een lening van 27k hadden afgesloten, all-in gingen op BBY”, wat een groepsmoderator leek te bevestigen. Een andere gebruiker (TheDude0007) zou hebben gekapitaliseerd op de BBBY-piek en $ 45.000 hebben omgezet in bijna $ 450.000 met behulp van gewone aandelen en call-opties.

Alle drie de aandelen maakten deel uit van de meme-aandelenrage die Wall Street de afgelopen jaren teisterde en deze namen omhoog dreef toen beleggers aandelen opkochten en shortsellers dwongen hun verliezen te dekken, waardoor een zogenaamde ‘short squeeze’ ontstond. Volgens gegevens van FactSet wordt maar liefst 46% van de float van het aandeel short verkocht.

Omdat veel retailers te maken hebben met inflatiegevoelige consumenten en overtollige voorraad, heeft Bed Bath & Beyond moeite gehad om de dalende verkoop om te buigen, zijn merchandisingstrategie vast te stellen en klanten terug te winnen die naar zijn concurrenten zijn gevlucht. Het is ook op zoek naar een nieuwe leider nadat de raad van bestuur eind juni aankondigde dat CEO Mark Tritton het bedrijf had verlaten.

Tegelijkertijd heeft de in the Union, New Jersey gevestigde detailhandelaar in huishoudelijke artikelen ook contant geld nodig naarmate zijn nettoverliezen toenemen. Hoewel het bedrijf geen prognose heeft gegeven, zei het te verwachten dat de verkooptrends in dezelfde winkel zullen verbeteren na een daling van 24% op jaarbasis in het kwartaal dat eindigde op 28 mei.