Home » News » BP benoemt Kate Thomson tot permanent financieel hoofd

BP benoemt Kate Thomson tot permanent financieel hoofd

News Team

BP (LONDEN: BP) heeft vrijdag de benoeming aangekondigd van Kate Thomson als nieuwe, permanente Chief Financial Officer, met onmiddellijke ingang.

De oliegigant FTSE 100 had Thomson in september aangesteld als interim-CFO en zei vrijdag dat zij naast haar nieuwe vaste rol toe zou treden tot de raad van bestuur van BP.

Vóór haar interim-CFO-positie was Kate Thomson senior vice-president financiën voor productie en operaties bij BP.

In die hoedanigheid hield zij toezicht op het financiële beheer en de commerciële partnerschappen voor de wereldwijde bedrijfsactiviteiten van het bedrijf.

Thomsons ambtstermijn bij BP begon in 2004 en omvatte een aantal senior financiële functies, waaronder groepspenningmeester en groepshoofd belastingen.

“Ik ben verheugd om Kate’s benoeming als CFO te bevestigen en haar welkom te heten in de raad van bestuur. Ze heeft een gedetailleerd inzicht in BP en de energie- en financiële sector, gecombineerd met diepgaande technische expertise”, aldus voorzitter Helge Lund.

“Haar staat van dienst op financieel leiderschap, samen met haar prestaties als interim CFO, hebben duidelijk aangetoond dat ze geschikt is om de permanente CFO van BP te worden.

“Het bestuur kijkt ernaar uit om met Kate en Murray samen te werken terwijl we doorgaan met de uitvoering van de strategie van BP.”

Voordat ze bij BP kwam, deed Kate Thomson ervaring op bij professionele dienstverlenende bedrijven, waaronder EY, waar ze werkte in de fusie- en overnamebelasting.

Ze was ook groepshoofd belastingen voor Charter en is sinds 2016 lid van de raad van bestuur van Aker BP, terwijl ze posities bekleedde in de raden van bestuur van verschillende andere BP-groepsbedrijven.

Ze is een gekwalificeerde registeraccountant en lid van het Institute of Chartered Accountants in Engeland en Wales (ICAEW).

Wat de beloning betreft, zou het beloningspakket van Kate Thomson een jaarsalaris van £0,8 miljoen omvatten, bonusvoorzieningen in lijn met het beloningsbeleid van BP voor 2023, en een contante toelage gelijk aan 20% van haar basissalaris in plaats van een pensioen, in overeenstemming met de meerderheid van de bredere Britse beroepsbevolking.

“Het is een voorrecht om CFO te worden en deel uit te maken van de raad van bestuur van BP”, aldus Kate Thomson.

‘We hebben de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt bij het versterken van BP, en ik twijfel er niet aan dat dit zo zal blijven.

“Ik ben enthousiast over de manier waarop we de focus van BP op het leveren van resultaten en het vergroten van waarde kunnen blijven stimuleren terwijl we werken aan het behalen van onze doelstellingen voor 2025.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/bp-appoints-kate-thomson-as-its-permanent-finance-chief/