Home » News » Chipmakers-aandelen dalen na rapport van nieuwe Amerikaanse chipverboden voor China

Chipmakers-aandelen dalen na rapport van nieuwe Amerikaanse chipverboden voor China

28 June 2023 Door News Team

De aandelen van het toonaangevende chipontwerpbedrijf Nvidia en chipmaker Advanced Micro Devices zijn gedaald na een bericht dat de VS mogelijk strengere chipbeperkingen oplegt aan China.

The Wall Street Journal meldde dinsdag dat de regering-Biden nieuwe beperkingen overweegt op de export van kunstmatige-intelligentiechips naar China, daarbij verwijzend naar bronnen.

Het nieuws zorgde ervoor dat de aandelen van Nvidia meer dan 2% daalden, terwijl Advanced Micro Devices (AMD) ongeveer 1,5% daalden in uitgebreide handel.

Het ministerie van Handel zal de verzending van chips van Nvidia en andere chipbedrijven naar klanten in China al in juli stopzetten, aldus het rapport.

Nvidia, Micron en AMD behoren tot de Amerikaanse chipmakers die verstrikt raken in het kruisvuur tussen China en de regering-Biden.

In september had Nvidia gezegd dat Amerikaanse functionarissen het bedrijf hadden gevraagd te stoppen met het exporteren van twee topcomputerchips voor kunstmatige intelligentie naar China.

Maanden later zei de door Jensen Huang geleide Nvidia dat het een nieuwe geavanceerde chip genaamd de A800 in China zal aanbieden om te voldoen aan de regels voor exportcontrole. Het bedrijf heeft begin dit jaar ook zijn vlaggenschip H100-chip aangepast om aan de regelgeving te voldoen.

Maar de nieuwe stoepranden die door de afdeling worden overwogen, zouden de verkoop van zelfs A800-chips verbieden zonder een speciale Amerikaanse exportvergunning, voegde het rapport eraan toe.

Het ministerie van Handel reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chipmakers-shares-drop-on-report-of-new-us-chip-bans-to-china/