Home » News » De aandelenkoersen gaan hoger na de uitverkoop op de Fed, nu de Big Tech-bonanza op de loer ligt

De aandelenkoersen gaan hoger na de uitverkoop op de Fed, nu de Big Tech-bonanza op de loer ligt

News Team

Amerikaanse aandelen stegen donderdag na de ergste uitverkoop in maanden op Wall Street, toen beleggers hun tijdlijn voor renteverlagingen van de Federal Reserve opnieuw kalibreerden en zich voorbereidden op een zware ronde van megacap-technologiewinsten.

De benchmark S&P 500 (^GSPC) steeg 0,5%, terwijl de blue-chip Dow Jones Industrial Average (^DJI) 0,2% steeg. De technologiezware Nasdaq Composite (^IXIC), die woensdag een daling van ruim 2% kende, noteerde ongeveer 0,6% hoger.

De financiële wereld beweegt zich deze week snel en furieus, maar donderdagochtend bleef de Fed centraal staan. Terwijl Fed-voorzitter Jerome Powell een spil in de renteplannen van de centrale bank bevestigde, gaf hij beleggers die op zoek waren naar snelle renteverlagingen een wake-up call. Hij liet doorschemeren dat hij het onwaarschijnlijk acht dat de bank tijdens de volgende bijeenkomst van de Fed in maart zou beginnen met het verlagen van de rente, iets dat eerder deze week grotendeels als een gooi werd gezien.

Volgens de FedWatch-tool van CME hadden beleggers tijdens de bijeenkomst in maart een kans van ongeveer tweederde op een nieuwe hold ingeprijsd, terwijl bijna alle weddenschappen op een kleine – of grotere – verlaging in mei waren gericht.

Ondertussen zullen leden van de “Magnificent Seven” centraal staan na de slotbel, waarbij Apple (NASDAQ: AAPL), Amazon (NASDAQ: AMZN) en Meta (NASDAQ: META) hun inkomsten zullen rapporteren. De eerste reeks Big Tech-resultaten van dinsdag van Microsoft (NASDAQ: MSFT) en Alphabet (NASDAQ: GOOG) konden niet voldoen aan de hoge verwachtingen van beleggers, waardoor deze aandelen lager werden gedrukt.

Laten we het niet vergeten: er wacht deze week nog een datapunt in de economische wereld dat een verhaal aanwakkert. Beleggers krijgen vrijdag een momentopname van de arbeidsmarkt in januari met het niet-agrarische loonlijstrapport.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-edge-higher-after-fed-day-sell-off-with-big-tech-bonanza-on-tap/