Home » News » De Amerikaanse aandelenfutures stijgen nu de renteverlaging door de Fed Wall St op recordhoogtes zet.

De Amerikaanse aandelenfutures stijgen nu de renteverlaging door de Fed Wall St op recordhoogtes zet.

News Team

Amerikaanse aandelenindexfutures stegen woensdag in de avondhandel en verlengden een recordhoogte op Wall Street nadat de Federal Reserve de rente stabiel hield en vasthield aan haar voorspellingen van minstens drie renteverlagingen dit jaar.

Terwijl Fed-voorzitter Jerome Powell nog steeds enige voorzichtigheid uitte over de hardnekkige inflatie, werden de markten toegejuicht door Fed-functionarissen die grotendeels hun voorspelling op lagere rentetarieven dit jaar handhaafden. Powell signaleerde ook aanhoudende veerkracht in de Amerikaanse economie, een trend die veel goeds belooft voor de bedrijfswinsten.

S&P 500 Futures stegen 0,3% naar 5.302,75 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures 0,6% stegen naar 18.582,25 punten om 19:28 ET (23:28 GMT). Dow Jones Futures steeg 0,2% naar 40.019,0 punten.

Wall Street eindigt op recordhoogte, Dow op grens van 40.000 punten

De Wall Street-indexen sloten woensdag op recordhoogtes na signalen van de Fed, nadat de risicobereidheid werd gestimuleerd door het vooruitzicht van lagere rentetarieven en een veerkrachtige Amerikaanse economie. Powell herhaalde ook zijn verwachtingen voor een “zachte landing” voor de Amerikaanse economie.

Uit de opmerkingen van Powell blijkt dat de markten de verwachting vergroten dat de Fed de rente in juni met 25 basispunten zal verlagen, zo blijkt uit de Fedwatch-tool van CME.

De S&P 500 sloot 0,9% hoger op 5.224,62 punten, terwijl de NASDAQ Composite met 1,3% steeg naar 16.369,41 punten. De Dow Jones Industrial Average steeg 1% naar 39.512,13 punten en bevond zich binnen korte afstand van het psychologisch belangrijke niveau van 40.000.

De winsten waren grotendeels breed gedragen, hoewel beleggers een voorkeur bleven houden voor zwaargewicht technologieaandelen, met name marktlieveling NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), vanwege het vooruitzicht van een hausse op het gebied van kunstmatige intelligentie dit jaar. Nvidia steeg woensdag met 1,1% nadat het meer details had onthuld over zijn nieuwste lijn AI-chips en de winsten in de aftermarket-handel had uitgebreid.

Naast andere aftermarket-verhuizers steeg geheugenchipfabrikant Micron Technology Inc met 18% na het behalen van een verrassende kwartaalwinst, omdat het profiteerde van de toegenomen vraag vanuit de AI-industrie.

Aan de andere kant daalde iPhone-maker Apple Inc (NASDAQ: AAPL) met 1% nadat Bloomberg meldde dat het ministerie van Justitie van plan was het bedrijf donderdag al aan te klagen wegens mogelijke overtreding van de antitrustwetgeving.

De PMI’s wachtten op meer economische signalen

De aandacht gaat nu uit naar de komende indexcijfers van de inkoopmanagers voor maart, die naar verwachting meer aanwijzingen zullen bieden voor de Amerikaanse economie.

De verwachting is dat zowel de productie- als de dienstensector in maart tot dusver comfortabel is blijven groeien.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-rise-as-fed-rate-cut-cheer-puts-wall-st-at-record-highs/