Home » News » De cloudafdeling van Amazon overweegt de nieuwe AI-chips van AMD

De cloudafdeling van Amazon overweegt de nieuwe AI-chips van AMD

News Team

Amazon Web Services , ‘s werelds grootste cloud computing-provider, overweegt nieuwe kunstmatige-intelligentiechips van Advanced Micro Devices Inc te gebruiken, hoewel het nog geen definitieve beslissing heeft genomen, vertelde een AWS-manager aan Reuters.

De opmerkingen kwamen tijdens een AMD-evenement waar het chipbedrijf zijn strategie uiteenzette voor de AI-markt, die wordt gedomineerd door rivaliserende Nvidia Corp.

AMD-aandelen stegen met 1,7% in premarket-handel na het nieuws. Ze sloten dinsdag 3,6% lager nadat AMD later dit jaar geen vlaggenschipklant bekendmaakte voor een AI-chip.

In interviews met Reuters schetste AMD Chief Executive Lisa Su een aanpak om grote cloud computing-klanten voor zich te winnen door een menu aan te bieden met alle onderdelen die nodig zijn om de soorten systemen te bouwen die diensten vergelijkbaar met ChatGPT van stroom voorzien, maar klanten te laten kiezen welke ze wilt, met behulp van industriestandaard verbindingen.

“We gokken erop dat veel mensen keuze willen, en dat ze de mogelijkheid willen hebben om aan te passen wat ze nodig hebben in hun datacenter”, zei Su.

Hoewel AWS geen openbare toezeggingen heeft gedaan om AMD’s nieuwe MI300-chips in zijn cloudservices te gebruiken, zei Dave Brown, vice-president van Elastic Compute Cloud bij Amazon, dat AWS ze overweegt.

“We werken nog steeds samen aan waar dat precies zal landen tussen AWS en AMD, maar het is iets waar onze teams aan werken”, zei Brown. “Daar hebben we geprofiteerd van een deel van het werk dat ze hebben gedaan rond het ontwerp dat kan worden aangesloten op bestaande systemen.”

Nvidia verkoopt zijn chips wel stukje bij beetje, maar vraagt ook cloudproviders of ze bereid zijn een volledig systeem aan te bieden dat door Nvidia is ontworpen in een product genaamd DGX Cloud. Oracle Corp is de eerste partner van Nvidia voor dat systeem.

Brown zei dat AWS had geweigerd om met Nvidia samen te werken aan het DGX Cloud-aanbod.

“Ze benaderden ons, we keken naar het bedrijfsmodel en het klopte niet” voor AWS vanwege de lange ervaring van het bedrijf in het bouwen van betrouwbare servers en bestaande supply chain-expertise, zei Brown.

Brown zei dat AWS er de voorkeur aan geeft zijn eigen servers vanaf het begin af aan te ontwerpen. AWS begon in maart met de verkoop van Nvidia’s H100-chip, maar als onderdeel van systemen van eigen ontwerp.

Source: https://buystocks.co.uk/news/amazons-cloud-unit-is-considering-amds-new-ai-chips/