Home » News » De Europese markten verliezen momentum en gaan richting vlak open; De winst van H&M overtreft de verwachtingen.

De Europese markten verliezen momentum en gaan richting vlak open; De winst van H&M overtreft de verwachtingen.

News Team

Europese aandelen koersen woensdag af op een vlakke opening nu het marktmomentum afneemt. Regionale markten sloten dinsdag hoger, maar zullen de sessie van vandaag rond de flatline beginnen.

Beleggers zullen woensdag letten op de Spaanse inflatiecijfers en de Franse consumentenvertrouwencijfers voor maart, evenals op een handelsupdate van kledingretailer H&M.

Elders stegen de Amerikaanse aandelenfutures dinsdagavond bescheiden, na een verliezende sessie op Wall Street, die de indexen verder van recordniveaus trok.

Ondertussen waren de markten in Azië en de Stille Oceaan woensdag gemengd toen beleggers de economische gegevens uit China en Australië beoordeelden.

De Zweedse modegroep H&M boekte woensdag een lagere netto-omzet op jaarbasis van 53,7 miljard Zweedse kroon ($5,069 miljard) in het eerste kwartaal, terwijl de bedrijfswinst meer dan verwacht steeg naar 2,08 miljard Zweedse kroon.

De operationele marge van het bedrijf steeg van 1,3% naar 3,9%.

Het bestuur van H&M zal tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van mei een dividend van 6,5 kroon per aandeel voorstellen en goedkeuring vragen voor de terugkoop van de B-aandelen.

“De ontwikkeling zette zich in het eerste kwartaal in de goede richting voort met een verbeterde brutomarge en bedrijfswinst, lagere voorraden en een sterke cashflow”, zegt Daniel Ervér, CEO van de H&M Group, die begin dit jaar bij het bedrijf kwam na het verrassende ontslag van Helena Helmersson.

H&M is onder druk komen te staan door de toenemende concurrentie van Zara-eigenaar Inditex en Chinese fast fashion retailers zoals Shein, en heeft aangekondigd zich meer op de winstgevendheid dan op de verkoop te gaan richten.

Grote Amerikaanse technologiebedrijven zoals Nvidia, Microsoft en Alphabet hebben het afgelopen jaar geprofiteerd van de kunstmatige intelligentie-buzz op de markten.

Maar ook veel kleinere bedrijven in de mondiale AI-toeleveringsketen kunnen hiervan profiteren.

BofA zei in een nota van 15 maart dat er sinds de tweede helft van 2023 sprake is van een ‘bloeiende’ AI-markt met meerdere AI-oplossingen.

De bank noemde verschillende delen van de toeleveringsketen die baat zouden kunnen hebben bij AI en de topaandelen in elke categorie.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-markets-lose-momentum-head-toward-flat-open-hm-profit-beats-expectations/