Home » News » De marktwaarde van Nvidia overschrijdt voor het eerst ooit de $1,5 biljoen terwijl 2024 begint met een nieuwe stijging van de aandelenkoersen

De marktwaarde van Nvidia overschrijdt voor het eerst ooit de $1,5 biljoen terwijl 2024 begint met een nieuwe stijging van de aandelenkoersen

News Team

De waardering van Nvidia overschreed woensdag voor het eerst de drempel van $1,5 biljoen, terwijl de AI-investeringswaanzin de chipmaker naar nieuwe hoogten bleef stuwen.

De aandelen stegen net iets meer dan 1% bij de slotbel, wat genoeg was om de totale marktkapitalisatie van de halfgeleidergigant van Jensen Huang te verhogen van $1,48 biljoen naar $1,52 biljoen, volgens gegevens van Refinitiv.

Het megacap-technologieaandeel heeft in 2024 al een winst van 24% behaald, waarmee het een geweldige reeks voortzet ten opzichte van vorig jaar, toen het met bijna 250% steeg dankzij de explosie van de belangstelling voor ChatGPT.

Beleggers hebben Nvidia aangewezen als een belangrijk AI-aandeel vanwege de dominantie van de markt voor de grafische verwerkingseenheden (GPU’s) die de bot van OpenAI en andere intelligente taalhulpmiddelen aandrijven.

De stijging met drie cijfers bracht het bedrijf in mei naar een waardering van een biljoen dollar en maakte het tot een lid van de zogenaamde ‘Magnificent Seven’ megacap-technologiebedrijven, naast Apple, Microsoft, Google-eigenaar Alphabet , Amazon en Facebook-moederbedrijf. Metaplatforms en Tesla.

Nvidia was niet het enige lid van die groep dat woensdag een grote waarderingsmijlpaal bereikte.

De totale marktkapitalisatie van Microsoft klom naar een ongekende $3 biljoen, terwijl die van Meta voor het eerst sinds 2021 de $1 biljoen passeerde, waarbij het aandeel een sterke start van het eigen jaar kende dankzij de kostenbesparingen van CEO Mark Zuckerberg in het kader van het “Year of Efficiency”.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidias-market-value-tops-1-5-trillion-for-the-first-time-ever-as-it-kicks-off-2024-with-another-stock-price-surge/