Home » News » Intel-aandelen dalen met 6% omdat het bedrijf plannen voor chipproductie bijwerkt

Intel-aandelen dalen met 6% omdat het bedrijf plannen voor chipproductie bijwerkt

News Team

Intel-aandelen daalden woensdag met 6% nadat het bedrijf investeerders een update had gegeven over het ommekeerplan van het bedrijf om een chipproductiebedrijf te worden dat concurreert met Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.

In de update van woensdag legde Intel’s Chief Financial Officer David Zinsner uit hoe het bedrijf binnenkort de manier waarop het zijn financiële resultaten rapporteert zou veranderen om zijn gieterijbedrijf, bekend als IFS, zijn eigen winst- en verliesrekening te geven, die de productiemarges van het bedrijf zou onthullen.

De nieuwe rapportagestructuur van Intel zou ook kunnen helpen bij het beheersen van de kosten bij de chipmaker, die de komende drie jaar maar liefst $ 10 miljard op zijn kosten wil besparen.

De update komt terwijl investeerders het ommekeerplan van Intel onder CEO Pat Gelsinger blijven beoordelen, dat afhangt van het inhalen van TSMC’s productietechnologie tegen 2026, een plan dat het “vijf knooppunten in vier jaar” noemt. Intel is van plan zijn eigen chips te gebruiken om problemen bij de productie op te lossen voordat de fabrieken worden opengesteld voor externe bedrijven.

Als Intel TSMC inhaalt, kan het meedingen naar contracten om krachtige chips te bouwen van bedrijven als Apple, Nvidia en Qualcomm , die geen eigen productie hebben en momenteel vaak kiezen voor TSMC- of Samsung-productie. Intel verwacht later dit jaar een belangrijke klant voor zijn gieterijbedrijf bekend te maken.

“De productiegroep zal nu met dezelfde marktdynamiek worden geconfronteerd als hun tegenhangers in de gieterij”, vertelde Zinsner aan analisten. “Ze zullen moeten concurreren om volume door middel van prestaties en prijs, aangezien interne klanten de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van externe gieterijen en om extern gieterijvolume aan te trekken, ze moeten hetzelfde doen.”

De update van woensdag was gericht op hoe Intel zijn productiemogelijkheden voor zijn eigen chips zou gebruiken. Het zei dat later dit jaar meer updates over de gieterijactiviteiten en externe klanten zouden komen. Intel zei ook dat zijn eigen chipbehoeften volgend jaar $ 20 miljard aan inkomsten zouden bijdragen aan de eenheid.

Analisten tijdens het gesprek maakten zich zorgen over de brutomarges van Intel en vroegen hoe dit plan deze zou kunnen verhogen. In april zei Intel dat de brutomarge voor het eerste kwartaal 38,4% bedroeg, een daling van 51,3% in een jaar tijd. Het management van Intel zei woensdag dat het op 60% marges mikte.

“We denken dat we een goede weg hebben naar 60 [percent],” zei Zinsner.

Afzonderlijk zei Intel woensdag dat het van plan was om 20% van een Oostenrijkse dochteronderneming, IMS Nanofabrication, te verkopen aan private equity-firma Bain Capital in een deal die de eenheid waardeerde op $ 4,3 miljard.

“Dit zal een van de beste acquisities blijken te zijn die we ooit hebben gedaan, gezien het niveau van waardering en investeringen”, zei Zinsner woensdag.

Andere chipaandelen daalden woensdag ook tijdens een slechte dag voor technologieaandelen. AMD , de belangrijkste rivaal van Intel, daalde bijna 6%, terwijl Qualcomm meer dan 3% daalde. Nvidia, dat werd gestimuleerd door de recente golf van kunstmatige intelligentie, daalde met minder dan 2%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/intel-stock-drops-6-as-company-updates-chip-manufacturing-plans/