Home » News » Nasdaq eindigt scherp lager terwijl Nvidia zwaarder wordt.

Nasdaq eindigt scherp lager terwijl Nvidia zwaarder wordt.

News Team

De Nasdaq eindigde donderdag scherp lager, getroffen door verliezen bij Nvidia , Apple en Tesla, toen investeerders naar kleinere bedrijven gingen, nadat zachter dan verwachte inflatiecijfers de verwachting wekten dat de Federal Reserve in september de rente zal verlagen.

De S&P 500 verloor ook terrein nadat uit een rapport van het Labour Department bleek dat de Amerikaanse consumentenprijzen in juni onverwacht daalden en dat de jaarlijkse stijging de kleinste in een jaar was, waardoor de Fed dichter bij een renteverlaging in september kwam.

Rentefutures suggereren dat traders een kans van meer dan 90% zien dat de Fed de rente zal verlagen tijdens de bijeenkomst in september, vergeleken met ongeveer 74% op woensdag, volgens Fedwatch van CME Group.

Ondanks tekenen van afnemende inflatie verloren de meest waardevolle bedrijven van Wall Street terrein, waaronder Microsoft, Meta Platforms en Amazon.

Tesla kelderde nadat Bloomberg News meldde dat het bedrijf de lancering van robotaxi met ongeveer twee maanden uitstelt tot oktober.

Apple daalde na woensdag een recordhoogte te hebben bereikt. BofA Global Markets verhoogde zijn prijsdoel voor Apple en zei dat het sterke iPhone-verkopen verwacht, deels gedreven door nieuwe AI-functies.

Terwijl torenhoge technologiegerelateerde aandelen donderdag daalden, stegen de aandelen van kleinere bedrijven.

De small-cap Russell 2000, die in 2024 aanzienlijk achterbleef bij de referentie-index, sprong naar het hoogste punt in ruim drie maanden, waarbij beleggers gokten dat renteverlagingen de omstandigheden voor kleinere bedrijven zouden verbeteren.

“Wat ik denk dat beleggers nu geloven is dat de Fed klaar is om de rente te gaan verlagen. En dus zeggen ze: ‘Dat is goed genoeg voor mij. Ik hoef niet te wachten tot ze het doen’, zegt Sam Stovall. , hoofdbeleggingsstrateeg bij CFRA Research.

Volgens voorlopige gegevens verloor de S&P 500 49,75 punten, of 0,88%, om te eindigen op 5.584,16 punten, terwijl de Nasdaq Composite 358,82 punten, of 1,92%, verloor naar 18.288,62. De Dow Jones Industrial Average steeg 38,24 punten, oftewel 0,07%, naar 39.748,69.

De dalingen van donderdag maakten een einde aan een reeks van zeven dagen van recordhoge sluitingen voor de Nasdaq en een reeks van zes dagen voor de S&P 500.

De vastgoedindex van de S&P 500 steeg sterk, waardoor de verliezen over het hele jaar tot ongeveer 1% werden teruggebracht. De indexen voor communicatiediensten en informatietechnologie daalden elk scherp.

Delta Air Lines ging achteruit na het voorspellen van lager dan verwachte winsten voor het huidige kwartaal.

Andere grote luchtvaartaandelen daalden ook, waarbij een index van passagiersluchtvaartmaatschappijen uit de S&P 500 met nog eens bijna 7% daalde.

“Dit zou een plek kunnen zijn waar consumenten gebukt gaan onder de inflatie. Dat blijkt uit de discretionaire financiering van zaken als vliegtickets”, zegt Scott Helfstein, hoofd investeringsstrategie bij Global X.

Beleggers wachten vrijdag op de producentenprijsindexgegevens voor inzicht in het inflatietraject, samen met de winstcijfers over het tweede kwartaal van grote banken.

Citigroup ging onderuit nadat de Amerikaanse banktoezichthouders de kredietverstrekker een boete van 136 miljoen dollar hadden opgelegd.

Conagra Brands daalde nadat de producent van verpakte voedingsmiddelen had voorspeld dat de jaaromzet en de winst beneden de verwachtingen zouden liggen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nasdaq-ends-sharply-lower-as-nvidia-weighs/