Home » News » NEAM van Berkshire Hathaway vergroot belangen in Coca-Cola, US Bancorp en Johnson & Johnson

NEAM van Berkshire Hathaway vergroot belangen in Coca-Cola, US Bancorp en Johnson & Johnson

News Team

De dochteronderneming van Berkshire Hathaway (NYSE: BRKa), New England Asset Management (NEAM), heeft onlangs haar investeringen in Coca-Cola (NYSE: KO), US Bancorp en Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) verhoogd, ondanks diverse industriële problemen. uitdagingen. De geheime portefeuille maakt deel uit van de activa die in 1998 van General Re zijn verworven.

Te midden van zorgen dat afslankmedicijnen zoals de GLP-1-receptoragonisten van Novo Nordisk (NYSE: NVO) de vraag naar frisdranken zouden kunnen verminderen, verhoogde NEAM zijn belang in Coca-Cola met 80%. De beslissing was gebaseerd op het wereldwijde bereik en de merkwaarde van het bedrijf, wat blijk gaf van vertrouwen in de blijvende aantrekkingskracht van de drankengigant.

Geconfronteerd met de dreiging van een recessie in de VS en mogelijk hogere rentetarieven waardoor het aantal achterstallige kredieten en verliezen op leningen escaleert, zag US Bancorp een toename van 11% in de aandelenaankopen door NEAM. De bank zal kunnen profiteren van langdurige perioden van economische expansie en hogere rente-inkomsten uit hogere rentetarieven, waardoor een buffer ontstaat tegen mogelijke economische neergang.

Ondanks aanhoudende rechtszaken met betrekking tot het op talk gebaseerde babypoeder blijft Johnson & Johnson een veilige investering voor NEAM. Het bedrijf verhoogde zijn belang in J&J met bijna 18%, gesteund door de robuuste balans van het bedrijf, de AAA-kredietrating van Standard & Poor’s en de drang naar farmaceutische producten.

De recente stappen van NEAM onderstrepen de investeringsstrategie van Berkshire Hathaway om bedrijven met sterke fundamentals en duurzame marktaanwezigheid te ondersteunen. Deze aanpak stelt hen in staat sectorspecifieke uitdagingen en macro-economische onzekerheden het hoofd te bieden en tegelijkertijd potentiële langetermijnrendementen te bieden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/berkshire-hathaways-neam-increases-stakes-in-coca-cola-u-s-bancorp-and-johnson-johnson/