Home » News » Rolls-Royce gaat tot 2.500 banen schrappen in de nieuwste efficiëntieslag

Rolls-Royce gaat tot 2.500 banen schrappen in de nieuwste efficiëntieslag

News Team

Rolls-Royce (LONDEN: RR) zei dinsdag dat het tot 2.500 banen zou schrappen, omdat de nieuwe CEO een efficiënter bedrijf wil opbouwen, de nieuwste baas die probeert een van de meest prestigieuze technische bedrijven van Groot-Brittannië nieuw leven in te blazen.

De afgelopen tien jaar heeft Rolls-Royce, wiens motoren en systemen worden gebruikt in de Airbus A350 en Boeing 787, maar ook in schepen, onderzeeërs en bij de energieopwekking, verschillende herstructureringen ondergaan, waarbij meer dan 13.000 banen zijn geschrapt.

Tufan Erginbilgic, die het in januari overnam, is de nieuwste CEO die probeert de inefficiënties van het bedrijf aan te pakken. Rolls blijft lang achter bij de marges van General Electric (GE.N), de belangrijkste concurrent in de sector van de widebody-vliegtuigen.

In juli zorgden zijn operationele verbeteringen voor een winststijging en hij zei dat er nog meer zouden volgen.

Dinsdag zei het bedrijf dat het van plan was om 2.500 functies te schrappen van het totale personeelsbestand van 42.000.

“Dit is een nieuwe stap in ons meerjarige transformatietraject om een goed presterende, competitieve, veerkrachtige en groeiende Rolls-Royce op te bouwen”, zei hij.

Het herstel van de langeafstandsvluchten dit jaar en de strategie van Erginbilgic hebben ervoor gezorgd dat het aandeel dit jaar met meer dan 130 procent is gestegen.

De aandelen stegen dinsdag met 2 procent naar 217,70 pence tijdens vroege deals, nadat ze zich hadden hersteld van het pandemische dieptepunt van ongeveer 40 pence in 2020, maar ze liggen nog steeds ver onder het hoogste punt van 2019 van 340 pence.

“Investeerders verwelkomen de kostenbesparingsplannen”, zegt Victoria Scholar, hoofd van de interactieve investeringsafdeling van de investeerder, en voegt eraan toe dat de winsten van dit jaar een deel van de “ondermaatse prestaties” van Rolls-Royce op de lange termijn hebben omgedraaid.

Maar een directeur uit de sector die niet bij naam genoemd wilde worden, merkte op dat Rolls banen zou schrappen in een tijd van stijgende vraag naar nieuwe, zuinigere vliegtuigen.

“Het is moedig om te doen als alle motorfabrikanten de productie opvoeren”, aldus de directeur.

ENGINEERING TECHNOLOGIE, VEILIGHEID OM TE SAMENVOEGEN

Als onderdeel van het nieuwe stroomlijningsplan zei Rolls-Royce dat het zijn technische technologie- en veiligheidsgroepen zou samenvoegen, met als resultaat dat Chief Technology Officer (CTO) Grazia Vittadini, die voorheen CTO was bij Airbus, in april 2024 zou vertrekken.

Het plan zou ook het inkoop- en supply chain-management van het bedrijf verbeteren om de kosten te verlagen, terwijl de financiële, juridische en human resources-functies binnen de groep zouden worden samengebracht, waardoor synergieën zouden ontstaan, voegde het eraan toe.

Erginbilgic zal investeerders verdere details geven over zijn strategie, inclusief financiële doelstellingen, op een kapitaalmarktdag gepland voor 28 november.

In de belangrijkste regio’s heeft Rolls-Royce 21.000 mensen in dienst in Groot-Brittannië, 11.000 in Duitsland en 5.500 in de Verenigde Staten, maar het bedrijf heeft geen details verstrekt over waar de bezuinigingen zullen plaatsvinden.

Erginbilgic’s voorganger Warren East lanceerde twee turnaround-plannen. Eén in 2020 was gericht op het overleven van de pandemie, waarbij 9.000 banen verloren gingen, en één in 2018, waarbij 4.600 ontslagen vielen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/rolls-royce-to-cut-up-to-2500-jobs-in-latest-efficiency-drive/