Home » News » Tesla-aandelen boeken de 10e opeenvolgende dag van winst terwijl beleggers groeipotentieel in de gaten houden.

Tesla-aandelen boeken de 10e opeenvolgende dag van winst terwijl beleggers groeipotentieel in de gaten houden.

News Team

De aandelen van Tesla (TSLA) sloten dinsdag ongeveer 4% hoger, waarmee ze de tiende dag op rij met winst veiligstelden.

De positieve bewegingen betekenen dat Tesla alle verliezen van het afgelopen jaar heeft goedgemaakt, waarbij het aandeel sinds het begin van het jaar met ongeveer 5% is gestegen. De aandelen zijn ook met ongeveer 75% gestegen sinds ze in april het dieptepunt in 52 weken bereikten.

Analisten hebben de autoproductie- en leveringscijfers van het bedrijf in het tweede kwartaal gecrediteerd, die de verwachtingen van Wall Street overtroffen, samen met het momentum rond Tesla’s kunstmatige intelligentie-activiteiten.

“Plotseling waardeert de markt het groeipotentieel van Tesla”, zegt Seth Goldstein, aandelenstrateeg bij Morningstar, tegen Yahoo Finance. “De leveringen in het eerste kwartaal verrasten in negatieve zin, dus de markt ging uit van een lager groeipercentage, en daarom hebben we de grote rally gezien.”

Tesla zal zijn volgende kwartaalresultaten op 23 juli na sluiting van de markt publiceren. Het plaagt de ontwikkeling van meer betaalbare elektrische voertuigen, die investeerders zien als een andere belangrijke katalysator voor groei.

Maar Goldstein zei dat het bedrijf een ‘solide, concrete tijdlijn’ zal moeten opstellen als het gaat om de uitrol van die auto’s, waarvan het bedrijf eerder zei dat dit al in 2025 zou kunnen gebeuren.

“We moeten ervoor zorgen dat dit eerder wordt bereikt of opgevoerd, zodat [Wall Street] kan aannemen dat Tesla in 2026 een tweede golf van leveringsgroei zal meemaken”, zei hij. “Zolang dat verhaal intact blijft, denk ik dat het goed zal gaan met het aandeel. Maar als dat wordt verdrongen of als het management onzekerder klinkt dat dat gaat gebeuren, dan denk ik dat we het aandeel kunnen zien wankelen.”

Naast winsten en leveringen zullen investeerders ook uitkijken naar een andere groeimogelijkheid: robotaxis. Het bedrijf zal op 8 augustus zijn langverwachte robotaxi onthullen.

De aandelen van Tesla kelderden in de eerste helft van het jaar nadat het financiële rapport over het vierde kwartaal zowel op de bovenste als op de onderste regel miste. Een daling van 9% op jaarbasis in het aantal autoleveringen in het eerste kwartaal zorgde ervoor dat de aandelen nog verder daalden, omdat investeerders de torenhoge waardering van de EV-fabrikant in twijfel trokken en de vraag die nog steeds in de VS aanwezig was.

Kort na de bezorgfout schrapte het bedrijf meer dan 10% van zijn personeel. Destijds categoriseerden analisten de ontslagen als een ‘onheilspellend signaal’ voor wat komen gaat.

Concurrentie in het buitenland van Chinese EV-fabrikanten, waaronder Lucid (LCID), Li Auto (LI), Nio (NIO) en XPeng (XPEV), heeft ook als een aanzienlijke overhang gediend, waardoor een prijzenoorlog is aangewakkerd die Tesla dwong de prijzen agressief te verlagen om concurreren.

Als gevolg daarvan hebben shortsellers de naam overgenomen, maar zijn nu verpletterd door de recente rally.

“Shortsellers zijn de afgelopen jaren op en neer gegaan onder deze naam. Het was de nummer 1 short in de markt. Nu staat het op nummer 4 achter … Nvidia (NVDA), Apple (AAPL) en Microsoft (MSFT),’ zei Ihor Dusaniwsky van S3 Partners dinsdag tegen Yahoo Finance. “Maar dit is net als de OG-short. Iedereen zit er nog steeds in.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-notches-10th-consecutive-day-of-gains-as-investors-eye-growth-potential/