Home » News » Tesla, Meta, Microsoft en Alphabet kopten drukke winstweek; beleggers hopen op een herstel van de S&P.

Tesla, Meta, Microsoft en Alphabet kopten drukke winstweek; beleggers hopen op een herstel van de S&P.

News Team

Beleggers kijken deze week uit naar een mogelijk herstel van de S&P, na drie opeenvolgende weken van verliezen, nu de drukste week van het winstseizoen van start gaat.

De grootste namen in de technologiesector publiceren deze week hun kwartaalresultaten, te beginnen met Tesla (NASDAQ: TSLA) op dinsdag, gevolgd door Meta (NASDAQ: META) op woensdag en Microsoft (NASDAQ: MSFT) en Alphabet (NASDAQ: GOOG) op Donderdag.

Het komt op een moment dat de markten de afgelopen weken een correctie van 5% hebben doorgemaakt, een fenomeen dat volgens Jay Woods, hoofdstrateeg bij Freedom Capital Markets, doorgaans drie keer per jaar voorkomt.

“De vraag wordt nu: is dit een correctie voor tuinvariëteiten of is er meer aan de hand?” vraagt Woods in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Naast de winstrapporten die de week domineerden, wordt de aandacht ook gevestigd op de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, de impact van de halvering van Bitcoin, en de belangstelling van de Federal Reserve voor de Personal Consumption Expenditures (PCE), die favoriet is vanwege de brede dekking van de uitgaven.

Op economisch vlak zal de PCE-index, de favoriete inflatiemaatstaf van de Fed, naar verwachting een bescheiden daling laten zien. Gegevens die in lijn zijn met de verwachtingen kunnen de vooruitzichten op een renteverlaging in juni verkleinen, omdat andere economische indicatoren blijk hebben gegeven van veerkracht.

Ook de halvering van Bitcoin trekt de aandacht, en valt historisch gezien samen met een aanzienlijke stijging van de waarde van cryptocurrency na de gebeurtenis, hoewel de uitkomsten onvoorspelbaar blijven.

Het winstseizoen staat centraal. Andere grote bedrijven zoals Verizon, Visa en Boeing melden dit, maar het is Tesla die de laatste tijd met consistente uitdagingen te maken heeft gehad. Uit technische analyses blijkt dat er cruciale steun- en weerstandsniveaus zijn voor belangrijke aandelen, waarbij marktreacties de koersen vaak op onvoorspelbare wijze beïnvloeden, vooral in de nasleep van winstoproepen.

Te midden van geopolitieke spanningen, lauwe winstreacties en verklaringen van de Federal Reserve beleefde de markt de slechtste week sinds oktober 2022, met vooral gevolgen voor de Nasdaq. De voorzichtige houding van Fed-functionarissen ten aanzien van renteverlagingen, naast pieken in de 10-jaarsrente, zorgt voor onzekerheid in de marktdynamiek, vooral als het gaat om halfgeleideraandelen.

De luchtvaart- en gezondheidszorgsector toonden veerkracht te midden van de uitdagende marktomstandigheden, terwijl technologieaandelen te maken kregen met aanzienlijke teruggangen, voornamelijk als gevolg van de zwakte in de halfgeleidersector.

Het marktsentiment blijft over het geheel genomen lauw en mist de paniek en dramatische omkeringen die wijzen op een solide bodemformatie. Het ontbreken van uitgesproken negativiteit op de markt duidt eerder op een langdurige consolidatiefase dan op snelle omkeringen.

Deze niveaus zouden volgens Woods een koopmogelijkheid kunnen suggereren.

“Als we deze week de grens van 5.000 niet kunnen heroveren, is een volgende stap lager waarschijnlijk. Een neerwaartse doelstelling van 4.800 is waarschijnlijk. Dat zou de index bijna gelijk brengen voor het jaar en terugkeren naar het oude weerstandsniveau van vóór onze laatste rally”, schrijft hij.

“Als het momentum naar beneden stijgt, zou dit waarschijnlijk een geweldige koopmogelijkheid zijn. Een daling van 10% brengt ons naar het 200-daags voortschrijdend gemiddelde van 4.674. Elke uitwas naar dit niveau en lager brengt ons op een groot steungebied rond de 4.600 en een geweldige plek voor dip-kopers om in te springen.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-meta-microsoft-and-alphabet-headline-busy-earnings-week-investors-hope-for-sp-rebound/