Home » News » Aandelen herstellen zich na verkoopgolf, winsten in zicht.

Aandelen herstellen zich na verkoopgolf, winsten in zicht.

News Team

De Europese en Amerikaanse aandelenfutures stegen naarmate de focus verschoof van de spanningen in het Midden-Oosten naar bedrijfswinsten en economische gegevens voor inzicht in de richting van het beleid van de centrale bank.

De contracten op de Euro Stoxx 50 stegen met 0,4%, terwijl de S&P 500-futures met een vergelijkbare omvang stegen nadat de Amerikaanse graadmeter de slechtste week sinds maart 2023 noteerde. Benchmarks in Azië herstelden een deel van de daling van vorige week, omdat traders troost putten uit het uitblijven van een verdere escalatie van de markt. Iran na de vergeldingsaanval van Israël.

De vraag naar veilige havens nam af nadat traders vorige week werden overvallen door de spanningen in het Midden-Oosten en agressieve opmerkingen van functionarissen van de Federal Reserve, die erop wezen dat ze terughoudend waren om de rente op korte termijn te verlagen. Olie en goud daalden beide. Een Bloomberg-dollarindex daalde met 0,1%, terwijl de rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties met drie basispunten steeg.

“We zien vanochtend een opluchtingsrally gaande nu de geopolitieke risico’s afnemen”, zegt Kyle Rodda, senior marktanalist bij Capital.com in Melbourne. “Deze stap maakt het grootboek nu feitelijk in orde en stelt de markten in staat zich weer te concentreren op de macro-economische en bedrijfsfundamentals.”

De aandelen van het Chinese vasteland daalden omdat de kredietverstrekkers van het land de rente op leningen stabiel hielden. De Hang Seng Index deed het beter, waarbij maatregelen van de Chinese autoriteiten om de status van de stad als financieel centrum te versterken een extra impuls gaven.

Aziatische chipaandelen kelderden maandag nadat Nvidia tijdens de Amerikaanse sessie met 10% daalde, wat bijdroeg aan een daling van ruim 2% in de Nasdaq 100.

Beleggers herkalibreren hun posities nadat een solide reeks Amerikaanse cijfers de Fed dwong de klok opnieuw in te stellen bij haar eerste renteverlaging. Gegevens die later in de week worden gepubliceerd, zullen waarschijnlijk helpen bij het verfijnen van het beleid, aangezien zowel de Amerikaanse groei als de door de Fed geprefereerde inflatiemaatstaf het gevolg zijn.

Beleggers moeten ook een flinke reeks staatsobligatieveilingen in zich opnemen, een belangrijke test om te bepalen of de rente dit jaar zijn piek heeft bereikt.

Hoger dan verwachte rentetarieven te midden van aanhoudende inflatie worden door marktdeelnemers en waarnemers gezien als de grootste bedreiging voor de financiële stabiliteit, aldus de Fed in haar halfjaarlijkse Financial Stability Report dat vrijdag werd gepubliceerd.

Meer dan de helft van de ‘Magnificent Seven’-cohort van tech-megacaps zal deze week winsten rapporteren, waardoor beleggers zich afvragen of deze bedrijven de hoge verwachtingen van kunstmatige intelligentie zullen waarmaken. “Desalniettemin kan dit marktdeelnemers de mogelijkheid bieden om te letten op tekenen van zwakte in de rally’s om de rip te verkopen.”

“Deze week zal een hele reeks grote technologiewinsten opleveren, die de neiging hebben de winstverwachtingen te verpletteren”, zegt Jun Rong Yeap, marktstrateeg bij IG Asia.

De winsten van de zeven grootste groeibedrijven in de S&P 500 – Apple Inc., Microsoft Corp., Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Nvidia, Meta Platforms Inc. en Tesla Inc. – liggen op koers om in de komende jaren met 38% te stijgen. eerste kwartaal, volgens Bloomberg Intelligence. Als we deze buiten beschouwing laten, wordt verwacht dat de rest van de winsten van de referentie-index met 3,9% zal krimpen.

Elders deze week verschijnen de inflatiecijfers in Australië en Maleisië. Bank Indonesia zal een beleidsbeslissing nemen op het moment dat de munt onder druk komt te staan, terwijl de winsten op het gebied van de mondiale groei op komst zijn als Caterpillar op komst is.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-rebound-after-selloff-earnings-in-focus/