Home » News » UBS benadrukt de acquisitievoordelen van Credit Suisse; Deutsche Telekom plant dividendverhoging

UBS benadrukt de acquisitievoordelen van Credit Suisse; Deutsche Telekom plant dividendverhoging

News Team

UBS Group AG (SIX: UBSG) zal in de kwartaalresultaten van deze week de voordelen van de overname van Credit Suisse (SIX: CSGN) onderstrepen, waarbij de nadruk zal liggen op het behoud van talent en de snelle oplossing van problemen uit het verleden bij Credit Suisse. De Zwitserse multinationale investeringsbank zou voordelen kunnen zien van handelsactiviteiten die de voorkeur geven aan aandelen, maar ook aan de onderliggende vermogensstroom en deposito’s.

Ondertussen concentreren Deutsche Telekom AG (ETR: DTEGn) en Telefonica (NYSE: TEF) SA hun aandacht op aandeelhoudersrendementen en cashflow tijdens hun 5G-expansie in Europa. Beide telecommunicatiegiganten dringen er bij streamingdiensten op aan om de stijgende kosten voor de internetinfrastructuur te delen. Deutsche Telekom (OTC:DTEGY) heeft plannen opgesteld voor een dividendverhoging van 10% en een aandeleninkoop van €2 miljard in 2024, stappen die hebben bijgedragen aan de aandelenwinst van dit jaar met 15%. De consensus over de vrije kasstroom van het bedrijf over het hele jaar van €16 miljard laat potentieel voor een bescheiden stijging zien dankzij sterke prestaties, ondanks de verwachtingen die de Ebitda bijstelden nadat de huurcontracten afgelopen kwartaal waren gedaald.

De vrije kasstroomdoelstelling van Telefónica SA op middellange termijn is van cruciaal belang geworden na het verlies van een groothandelscontract met 1&1 AG. Deze ontwikkeling komt op een moment dat de Spaanse regering overweegt een belang in Telefónica te nemen ter bescherming tegen buitenlandse overnames, wat samenvalt met het winstrapport van het bedrijf en de Capital Markets Day.

In ander bedrijfsnieuws kondigde Ryanair (LON: 0RYA) zijn allereerste dividend van €400 miljoen aan, na een winststijging van 59%, ondanks hogere brandstofkosten en vertragingen in de levering. Airbus SE (OTC: EADSY) kampt met problemen met de toeleveringsketen, terwijl de nieuwe vestiging van Safaricom Plc in Ethiopië de verkoop zou kunnen stimuleren, maar ook een groter risico met zich meebrengt. De Ebitda van ArcelorMittal zal naar verwachting dalen als gevolg van lagere metaalspreads.

Cellnex Telecom SA streeft naar een investment-grade rating na de verkoop van 49% van zijn Scandinavische activiteiten, wat mogelijk kan leiden tot een ratingwijziging in 2024. Vestas Wind Systems A/S rapporteerde een aanzienlijke stijging van de orderintake, wat opnieuw een opmerkelijke ontwikkeling in de bedrijfswinsten markeert. landschap.

Source: https://buystocks.co.uk/news/ubs-to-highlight-credit-suisse-acquisition-benefits-deutsche-telekom-plans-dividend-rise/