Home » News » Wall St daalt met technologiegerelateerde aandelen, beleggers beoordelen rentevooruitzichten

Wall St daalt met technologiegerelateerde aandelen, beleggers beoordelen rentevooruitzichten

News Team

Amerikaanse aandelen daalden vrijdag, aangevoerd door technologiegerelateerde megacaps die de rally van dit jaar hebben gestimuleerd, terwijl beleggers de rentevooruitzichten wogen in de aanloop naar de bijeenkomst van de Federal Reserve van volgende week.

Traders hebben hun weddenschappen op een renteverlaging door de Fed in juni in bedwang gehouden na de beter dan verwachte inflatiecijfers van deze week.

De aandelen van Adobe daalden met 13,7%, een dag nadat het bedrijf voor het tweede kwartaal een omzet onder de verwachtingen van analisten had voorspeld, onder verwijzing naar de concurrentie en de zwakke vraag naar zijn in kunstmatige intelligentie geïntegreerde fotografie, illustratie en video.

De technologie-index S&P 500 daalde die dag met 1,3%, wat de belangrijkste dalingen tussen de sectoren was. Microsoft daalde met 2,1% en behoorde tot de grootste negatieve punten op de index.

Een index van halfgeleiders daalde vrijdag met 0,5% en registreerde de grootste wekelijkse procentuele daling sinds begin januari. De Nvidia GTC-ontwikkelaarsconferentie, gepland voor 18 tot 21 maart, zal nauwlettend in de gaten worden gehouden voor AI-gerelateerde aankondigingen.

“We lijken hier in een periode te zijn waarin iedereen weet dat de rente uiteindelijk zal worden verlaagd. De verwachting wanneer dit zal gebeuren wordt steeds enigszins naar achteren geschoven, maar investeerders geloven nog steeds dat dit zal gebeuren”, zegt Rick Meckler, partner bij Cherry Lane Investments in New Vernon. New Jersey.

“Het is een heen-en-weer-markt geweest waarin mensen zich herpositioneren en overwegen of sommige van de echte winnaars gewoon een beetje te ver zijn gegaan, dus je ziet ze een afweging maken.”

De Dow Jones Industrial Average daalde 190,89 punten, oftewel 0,49%, naar 38.714,77. De S&P 500 verloor 33,39 punten, of 0,65%, op 5.117,09 en de Nasdaq Composite daalde 155,36 punten, of 0,96%, naar 15.973,17.

De belangrijkste indices registreerden deze week een lichte daling. De Dow Jones-index daalde met 0,02%, de S&P 500 daalde met 0,1% en de Nasdaq daalde met 0,7%.

De small-cap Russell 2000-index daalde deze week met 2,1%.

Vrijdag markeerde ook het gelijktijdig aflopen van driemaandelijkse derivatencontracten die zijn gekoppeld aan aandelen, indexopties en futures, ook wel bekend als ‘triple witching’, wat het volume kan stimuleren.

Het volume van vrijdag was veruit het hoogste van het jaar op de Amerikaanse beurzen, met 18,76 miljard verhandelde aandelen. Het gemiddelde volume voor een volledige sessie over de afgelopen twintig handelsdagen bedroeg ongeveer 12,4 miljard.

De week begon met optieposities van beleggers die neigen naar call-contracten – doorgaans gekocht om een bullish bias uit te drukken, aldus Brent Kochuba, oprichter van de analytische dienst SpotGamma. Het onvermogen van de S&P 500 om snel te stijgen heeft echter de waarde van opwaartse call-opties uitgehold, waardoor de markt verder onder druk kwam te staan, merkte hij op.

Hoewel de AI-gedreven rally op Wall Street tot stilstand is gekomen, blijft de S&P 500 dit jaar tot nu toe met 7,3% stijgen.

Uit de vrijdag vrijgegeven gegevens blijkt dat de productie in Amerikaanse fabrieken in februari meer is gestegen dan verwacht, maar het cijfer voor januari werd scherp naar beneden bijgesteld omdat de productie nog steeds wordt belemmerd door hogere rentetarieven.

Bovendien kwam de voorlopige index van het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan deze maand uit op 76,5, tegenover een geschatte score van 76,9.

Alle ogen zijn nu gericht op de Fed-vergadering van volgende week en eventuele aanwijzingen over de vooruitzichten van de centrale bank voor renteverlagingen.

Naast andere dalende aandelen daalde Ulta Beauty met 5,2% nadat het de winst voor het hele jaar lager had voorspeld dan de schattingen van Wall Street, omdat hogere supply chain-kosten en meer promoties de marges schaadden.

Op de NYSE waren de oprukkende emissies in aantal groter dan de dalende emissies met een verhouding van 1,11 op 1; op de Nasdaq was een verhouding van 1,12 op 1 in het voordeel van de vooruitgang.

De S&P 500 noteerde 27 nieuwe hoogtepunten in de afgelopen 52 weken en geen nieuwe dieptepunten; de Nasdaq Composite noteerde 53 nieuwe hoogtepunten en 134 nieuwe dieptepunten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-drops-with-tech-related-shares-investors-assess-rate-outlook/