Home » News » Wall St stijgt op met megacaps, winststijging.

Wall St stijgt op met megacaps, winststijging.

News Team

De belangrijkste aandelenindices van Wall Street stegen donderdag doordat beleggers positieve winsten in verschillende sectoren opriepen, terwijl oprukkende megacap-groeiaandelen tot de grootste stijgingen behoorden.

Megacap-groeiaandelen Meta Platforms overtroffen hun sectorgenoten en stegen met 2,7% nadat Bernstein zijn koersdoel had verhoogd naar $590, een zesde stijging van het aandeel deze week.

Het winstseizoen voor het eerste kwartaal was in volle gang en de originele onderdelen stegen met 12,9%, de grootste procentuele stijger op de S&P 500, toen de distributeur van auto-onderdelen zijn winstvoorspelling voor 2024 verhoogde.

Elevance Health voegde 3,9% toe nadat de zorgverzekeraar een kwartaalwinst rapporteerde die boven de schattingen van Wall Street lag en zijn jaarlijkse winstverwachting licht verhoogde.

DR Horton steeg 2,4% nadat de Amerikaanse huizenbouwer zijn jaarlijkse omzetverwachting had verhoogd, omdat het krappe woningaanbod de verkoop stimuleerde.

“Als de aandelenmarkt eenmaal duur is, heb je een substantiële winstgroei nodig om deze prijzen te rechtvaardigen en die krijgen we (tot nu toe)”, zegt Phil Blancato, CEO van Ladenburg Thalmann Asset Management.

Volgens LSEG-gegevens handelt de S&P 500 momenteel ongeveer twintig keer de toekomstige winst over twaalf maanden.

Ondertussen zei John Williams, president van de New Yorkse Fed, dat er op dit moment geen dringende reden is om de rente te verlagen.

Op het gebied van de gegevens bleef het aantal Amerikanen dat nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering indiende vorige week onveranderd op een laag niveau, wat wijst op aanhoudend sterke arbeidsmarkt.

De S&P 500 en de Nasdaq boekten woensdag hun vierde dag op rij met verliezen, omdat beleggers zenuwachtig bleven over de rentevooruitzichten van de Fed.

De geldmarkten rekenen dit jaar nu ongeveer 40 basispunten aan renteverlagingen in, vergeleken met de ongeveer 150 basispunten aan het begin van het jaar, volgens LSEG-gegevens.

Alle elf grote S&P 500-sectoren werden hoger verhandeld, waarbij de stijging van de communicatiediensten met 1,1% voorop stond.

Om 12:04 uur (ET) steeg de Dow Jones Industrial Average met 223,36 punten, of 0,59%, naar 37.976,67, de S&P 500 steeg met 22,41 punten, of 0,45%, naar 5.044,62, en de Nasdaq Composite steeg met 64,12 punten, of 0,41. %, op 15.747,50.

Aan de andere kant daalde Tesla met 3,3% nadat Deutsche Bank de rating van het aandeel had verlaagd van ‘aanhouden’ naar ‘kopen’.

Las Vegas Sands Corp verloor 7,5% nadat makelaars hun prijsdoelen voor de casino-exploitant hadden verlaagd vanwege zwakte in de activiteiten in Macau.

Equifax verloor 5,2% nadat het kredietbeoordelaarsbedrijf voorspelde dat de omzet voor het tweede kwartaal beneden de verwachtingen zou liggen.

Snap-On daalde met 5,6% nadat de apparatuurfabrikant de schattingen van Wall Street voor de omzet in het eerste kwartaal had gemist.

De opkomende emissies overtroffen de dalende emissies met een verhouding van 2,44 tegen 1 op de NYSE en met een verhouding van 1,69 tegen 1 op de Nasdaq.

De S&P-index noteerde drie nieuwe hoogtepunten in 52 weken en acht nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq twaalf nieuwe hoogtepunten en 166 nieuwe dieptepunten noteerde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-ticks-up-on-megacaps-earnings-boost/