Home » News » De Amerikaanse aandelenfutures zijn gedempt omdat de renteschommelingen aanhouden en er op technologiewinsten wordt gewacht.

De Amerikaanse aandelenfutures zijn gedempt omdat de renteschommelingen aanhouden en er op technologiewinsten wordt gewacht.

News Team

Amerikaanse aandelenindexfutures betreden woensdagavond in de avonddeals na een negatieve sessie op Wall Street te midden van aanhoudende zorgen over een langere rente.

Een gemengde reeks winstcijfers over het eerste kwartaal hield traders ook gespannen, in de aanloop naar meer belangrijke rapporten, vooral uit de technologiesector, die deze week verschijnen.

Maar Wall Street was aan het bijkomen van een langdurige nederlaag in de technologiesector, waarbij chipfabrikanten woensdag zware verkopen zagen na teleurstellende winsten van grote bedrijven uit de industrie.

S&P 500 Futures bleef stabiel op 5.064,75 punten, terwijl Nasdaq 100 Futures om 19:40 ET (23:40 GMT) 0,1% steeg naar 17.682,75 punten. Dow Jones Futures bleef stabiel op 5.022,21 punten.

Wall St getroffen door de nederlaag van de chipmaker, omdat de winsten van ASML tegenvallen

De Wall Street-indexen daalden woensdag voor de vierde opeenvolgende sessie, getroffen door steile verliezen in chipaandelen na zwakker dan verwachte winsten van de Nederlandse halfgeleidertechnologiegigant ASML Holding NV (AS: ASML). De Amerikaanse aandelen van ASML (NASDAQ: ASML) daalden tijdens de sessie met 7%.

Marktlieveling NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) daalde tijdens de sessie met bijna 4%, maar steeg ongeveer 0,5% in de aftermarket-handel. Het kleinere bedrijf Advanced Micro Devices Inc (NASDAQ: AMD) verloor 5,8% en steeg na beurstijd met 0,2%.

ASML fungeert enigszins als een soort indicator voor de vraag naar chips, aangezien het geavanceerde lithografische apparatuur produceert die wordt gebruikt bij het maken van halfgeleiders.

De bredere markten stonden onder druk door een piek in de rente op staatsobligaties, als gevolg van tekenen van een hardnekkige Amerikaanse inflatie en agressieve signalen van de Federal Reserve.

De S&P 500 daalde woensdag met 0,6% naar 5.022,21 punten, terwijl de NASDAQ Composite achterbleef bij zijn sectorgenoten met een daling van 1,2% naar 15.683,37 punten. De Dow Jones Industrial Average eindigde 0,1% lager op 37.753,31 punten.

Netflix, TSMC-inkomsten van de tap

De focus lag nu volledig op de komende winstrapporten. Voor de chipsector waren tijdens de Aziatische sessie op donderdag de winsten van TSMC (TW:2330) (NYSE: TSM) – ‘s werelds grootste contractchipmaker – bekend.

TSMC wordt grotendeels beschouwd als een graadmeter voor de wereldwijde vraag naar chips en zal naar verwachting hogere winsten boeken als gevolg van de toenemende vraag naar aan kunstmatige intelligentie gekoppelde chips.

Videostreaminggigant Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) zal donderdag ook de winst over het eerste kwartaal rapporteren, net als vermogensbeheerder Blackstone Inc (NYSE: BX)

Aftermarket-verhuizers: Micron, Alcoa stijgen, Equifax keldert

Onder de grote spelers op de aftermarket steeg aluminiumproducent Alcoa Corp (NYSE: AA) met bijna 3% nadat zijn winst de verwachtingen overtrof, en noteerde hij een stabiele productie in 2024.

Micron Technology Inc (NASDAQ: MU) was een uitschieter onder de aandelen in de chipproductie en steeg met ruim 2% in de aftermarket-handel na berichten dat de maker van geheugenchips meer dan 6 miljard dollar aan overheidssubsidies zou ontvangen. Het aandeel was tijdens de sessie 4,5% gedaald.

Equifax Inc (NYSE: EFX) daalde met bijna 10% na het publiceren van zwakker dan verwachte verwachtingen.

Casino-exploitant Las Vegas Sands Corp (NYSE: LVS) daalde met 3% ondanks het overtreffen van de winstverwachtingen, omdat de ondermaatse prestaties van zijn activiteiten in Macau een punt van zorg bleven.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-muted-as-rate-jitters-persist-tech-earnings-awaited/