Home » News » Wall Street is lusteloos tijdens het aftellen naar Nvidia-resultaten, Fed-minuten.

Wall Street is lusteloos tijdens het aftellen naar Nvidia-resultaten, Fed-minuten.

News Team

De belangrijkste indices van Wall Street hadden woensdag moeite om richting te geven, omdat beleggers aan de zijlijn bleven in afwachting van de kwartaalresultaten van AI-chipleider Nvidia en de notulen van de beleidsvergadering van de Federal Reserve, die later op de dag verschijnen.

Alle ogen zullen gericht zijn op de vraag of de halfgeleiderresultaten van Nvidia, die verschijnen nadat de markten zijn gesloten, aan torenhoge verwachtingen kunnen voldoen en de recordwinsten van de aandelen van het bedrijf en andere AI-gerelateerde aandelen kunnen ondersteunen.

Nvidia is qua marktwaarde het op twee na grootste Amerikaanse bedrijf geworden, na een koersstijging van meer dan 92% dit jaar en een meer dan drievoudige sprong in 2023.

De aandelen van het bedrijf daalden met 0,5%, nadat ze dinsdag een hoogste punt in bijna twee maanden hadden bereikt.

“Het belangrijkste stukje van de puzzel is of Nvidia aan de verwachtingen op omzetgebied voldoet en deze overtreft… investeerders hebben hun verwachtingen van een beter kwartaal zeker opgevoerd”, zegt Art Hogan, hoofdmarktstrateeg bij B. Riley Wealth.

De recente bullrun van Wall Street heeft alle drie de belangrijkste indices deze maand naar recordhoogtes gebracht, gedreven door een sterk winstseizoen en hernieuwde hoop op renteverlagingen en een zogenaamde zachte landing voor de Amerikaanse economie.

De Nasdaq bereikte kortstondig een nieuw record in de schokkerige handel.

Analisten geraadpleegd door Reuters zien dat de S&P 500 het jaar rond het huidige niveau afsluit, op 5.302 punten, maar waarschuwden dat de sterke run van de index betekent dat er een correctie dreigt in de komende maanden.

Beleggers kijken ook reikhalzend uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, die om 14.00 uur Nederlandse tijd plaatsvindt, voor duidelijkheid over de timing van een renteverlaging. Verschillende beleidsmakers hebben herhaald dat ze moeten wachten op verdere tekenen van afnemende inflatie alvorens de rente te verlagen.

“We hebben elke Fed-president en gouverneur met de microfoon die geen onuitgesproken gedachten achterlaat… We hebben redelijk goed inzicht in waar iedereen staat”, zei Hogan.

Handelaren zien volgens de FedWatch Tool van CME een kans van 72% dat de Fed de rente in september met minstens 25 basispunten zal verlagen.

Om 11:28 uur ET daalde de Dow Jones Industrial Average met 47,64 punten, of 0,12%, naar 39.825,35, de S&P 500 daalde met 1,70 punten, of 0,03%, naar 5.319,71, en de Nasdaq Composite steeg met 17,61 punten, of 0,10. %, op 16.850,24.

Chipmaker Analog Devices steeg met 7,8%, waardoor de S&P 500 Information Technology-index een boost kreeg nadat de omzet in het derde kwartaal boven verwachting was voorspeld.

Energie was de zwaarst getroffen sector, met een daling van 1,7%, en volgde daarmee de lagere olieprijzen.

Retailer Target daalde met 7,5% nadat de kwartaalcijfers en de prognoses voor het huidige kwartaal de verwachtingen hadden gemist.

TJ Maxx-moederbedrijf TJX won 5,2% na het verhogen van de jaarlijkse winstvoorspelling.

Het Chinese e-commercebedrijf GigaCloud Technology verloor 8,3% na een bearish rapport van Grizzly Research.

Er waren meer dalende emissies dan de vooruitstrevende beleggers, met een ratio van 1,82 op 1 op de NYSE en een ratio van 1,15 op 1 op de Nasdaq.

De S&P-index noteerde 42 nieuwe hoogtepunten in 52 weken en vijf nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq 65 nieuwe hoogtepunten en 77 nieuwe dieptepunten noteerde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-listless-in-countdown-to-nvidia-results-fed-minutes/