Home » Woordenlijst » Dag Bestelling

Dag Bestelling

Een dagorder is het type order om een aandeel te kopen of verkopen tegen een bepaald prijsniveau. Deze order verloopt automatisch aan het einde van de dag als deze niet wordt uitgevoerd op de dag dat deze wordt geplaatst.

Vrijwel alle bestellingen die door de handelaar worden geplaatst, worden beschouwd als dagbestellingen. Soms nemen beursvennootschappen contact op met handelaren de dag nadat ze de bestelling hebben geplaatst om te vragen of ze deze willen verlengen en deze voor de tweede dag actief willen maken.

Om een dagorder te plaatsen, moeten handelaren parameters instellen voor die dag, en als hieraan wordt voldaan, wordt de bestelling gevuld. Aan de andere kant, als niet aan deze parameters wordt voldaan tijdens die handelsdag, zal de handelaar de aandelen niet kopen/verkopen.

Als u bijvoorbeeld een dagorder plaatst om 100 aandelen te kopen voor £10, en de aandelen voldoen aan het einde van de dag niet aan dat cijfer, wordt de bestelling niet uitgevoerd. Hetzelfde geldt voor verkopen, wat betekent dat aan de vooraf gespecificeerde parameters moet worden voldaan om de verkoop te voltooien.

Ga terug naar onze volledige woordenlijst.