Home » Woordenlijst » Uitvoering

Uitvoering

Uitvoering is wanneer een makelaar de koop of verkooporder voltooit die de handelaar heeft aangevraagd. Een koop- of verkooporder wordt uitgevoerd zodra deze is ingevuld, in plaats van wanneer deze door de handelaar is geplaatst.

Een belegger plaatst bijvoorbeeld een order om 50 aandelen van een bepaald aandeel te verkopen voor £ 200. Nadat ze de order hebben ingediend, betreedt hun respectieve effectenmakelaar de markt om die order tegen de best mogelijke verkoopprijs uit te voeren. Als bijvoorbeeld de best mogelijke prijs om die aandelen op dat moment te verkopen £205 is, wordt de order op dat niveau uitgevoerd.

Er zijn meerdere manieren waarop makelaars een order kunnen uitvoeren. Deze omvatten het verzenden van de order naar een van de grote beurzen, market makers, het elektronische communicatienetwerk (ECN) of via een inventaris van effecten. De specifieke regelgeving dwingt makelaars om de best mogelijke manier te vinden om namens hun klanten een transactie uit te voeren.

Een aantal beleggers begrijpt niet dat ze niet direct verbonden zijn met de markt, maar weten hoe hun orders worden uitgevoerd en wie met hun geld omgaat, kan hen extra comfort bieden. Het is vooral belangrijk om de uitvoeringsopties van uw makelaar te kennen als u een daghandelaar bent, aangezien tijd en prijs in daghandel cruciaal zijn.

Ga terug naar onze volledige woordenlijst.