Home » Woordenlijst » Dag Handel

Dag Handel

Daghandel is een handelspraktijk voor beleggingen waarbij effecten binnen één handelsdag worden gekocht en verkocht. Handelaren doen aan daghandel met behulp van een mix van technieken en strategieën om te profiteren van marktinefficiënties.

Over het algemeen analyseren daghandelaren de markttrends om kortetermijnpatronen of handelssignalen te herkennen die de volgende potentiële prijsbeweging kunnen suggereren. In tegenstelling tot beleggers voeren daghandelaren hun bewegingen snel uit en houden ze bijna nooit activa 's nachts aan wanneer de markten gesloten zijn.

In sommige gevallen proberen daghandelaren gebruik te maken van belangrijke economische gebeurtenissen en bedrijfswinstrapporten om prijsschommelingen te verhandelen als de bedrijfswinsten hoger zijn dan of niet voldoen aan de verwachtingen van analisten.

Er zijn verschillende soorten daghandel, waaronder kortetermijnhandel waarbij handelaren activa voor slechts een paar minuten of seconden kopen en vasthouden, en langetermijnhandel waarbij ze de activa gedurende een enkele handelsdag vasthouden en verkopen voordat de sessie eindigt.

Daghandel wordt als riskant beschouwd, vooral voor degenen die nieuw zijn in de handel. De meeste daghandelaren zijn professioneel opgeleid en hebben veel geoefend voordat ze begonnen met handelen. Dit komt omdat onvoorzichtige en onervaren beleggers binnen enkele seconden enorme hoeveelheden geld kunnen verliezen met een enkele slechte transactie.

Ga terug naar onze volledige woordenlijst.