Home » News » Amerikaanse aandelen stijgen terwijl de rally na de Fed voortduurt; Reddit piekt tijdens NYSE-debuut.

Amerikaanse aandelen stijgen terwijl de rally na de Fed voortduurt; Reddit piekt tijdens NYSE-debuut.

News Team

Amerikaanse aandelen stegen donderdag en zetten de recordhoogte voort nadat de Federal Reserve vasthield aan haar voorspellingen van minstens drie renteverlagingen dit jaar.

Om 13:25 ET (17:25 GMT) steeg de Dow Jones Industrial Average 315 punten of 0,8%, de S&P 500 steeg 0,6% en de NASDAQ Composite klom 0,7%.

De post-Fed-rally houdt aan  

De risicobereidheid is gestimuleerd door het vooruitzicht van lagere rentetarieven en een veerkrachtige Amerikaanse economie, nadat Fed-functionarissen hun voorspellingen voor drie renteverlagingen dit jaar hadden gehandhaafd.

Economen van Goldman Sachs zeiden woensdag in een nota dat ze van mening zijn dat het onwaarschijnlijk is dat de Federal Reserve de renteverlagingen voor langere tijd zal uitstellen en plannen de eerste verlaging tijdens de bijeenkomst in juni.

“We blijven bezuinigingen verwachten in juni, september en december, voor een totaal van drie bezuinigingen in 2024”, voegde ze eraan toe.

Op economisch vlak bleven de cijfers op de arbeidsmarkt kracht tonen, omdat nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen vorige week onverwacht daalden, terwijl de index van de Phillip Fed een positieve verrassing opleverde, wat het herstel van de industriële activiteit onderstreepte.

Bovendien liet de Philadelphia Fed-productie-index in maart een onverwachte groei zien.

Apple (NASDAQ: AAPL) wordt getroffen door een antitrustzaak van het DoJ

Apple daalde ruim 3% nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie en 16 staten donderdag een rechtszaak hadden aangespannen tegen de technologiegigant, omdat het op illegale wijze de smartphonemarkt zou monopoliseren.

Apple beloofde in een verklaring zich “krachtig” te zullen verdedigen tegen de rechtszaak, in de overtuiging dat deze “wat de feiten en de wet betreft onjuist is”.

Micron maakte een sprong terwijl de chipaandelen bleven stijgen; Astera draagt bij aan de winst

De aandelen van Micron Technology stegen met 16% en bereikten een recordhoogte, nadat de chipmaker een verrassende winst boekte en een sterke omzet voor het lopende kwartaal voorspelde vanwege de stijgende vraag naar zijn geheugenchips die worden gebruikt in AI-computing.

Er wordt niet verwacht dat MU zijn piek zal bereiken “totdat de brutomarge piekt en de plannen voor de uitbreiding van de wafercapaciteit (buiten China) nog steeds erg gematigd zijn en HBM nog meer druk op de capaciteit uitoefent, lijkt dit op zijn vroegst tot ver in 2025 onwaarschijnlijk”, aldus het bedrijf.

Astera Labs bleef stijgen en steeg met 14% na het beursdebuut van de datacenterconnectiviteitschipper een dag eerder.

Andere chipmakers, waaronder NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), Intel Corporation en Advanced Micro Devices Inc (NASDAQ: AMD), noteerden ook hoger.

Darden Restaurants, Five Below wankelen in de winstfase

De aandelen van Darden Restaurants daalden met meer dan 5% nadat de eigenaar van Olive Garden de omzetverwachtingen niet had verwacht, omdat de omzet in dezelfde winkels voor het eerst sinds de pandemie kromp.

Five Below Inc. daalde ruim 14% nadat de discountretailer kwartaalresultaten rapporteerde die achterbleven bij die van Wall Street-analisten, omdat een hoger dan verwachte derving (een voorraadverlies dat niet te wijten was aan verkopen) de winst aantastte.

Reddit rally bij beursdebuut

Reddit steeg donderdag tijdens zijn beursdebuut en steeg met meer dan 50% na de opening op $47, ruim boven de IPO-prijs van $35 per aandeel.

Het socialemediabedrijf, dat het grootste deel van zijn inkomsten uit advertenties haalt, wil de AI-golf benutten door de gegevens op zijn platform in licentie te geven aan externe bedrijven die grote leermodellen willen bouwen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-rise-as-post-fed-rally-continues-reddit-surges-on-nyse-debut/