Home » News » Hoe vind je die Appels? Voorraad kan een iPhone 14 Pop krijgen

Hoe vind je die Appels? Voorraad kan een iPhone 14 Pop krijgen

De aandelen van Apple Inc (NASDAQ: AAPL) waren dit jaar een citroen. De aandelen zijn tot nu toe met meer dan 10% gedaald in 2022 en Apple handelt ongeveer 15% onder het hoogste punt ooit dat het begin januari bereikte.

Maar met nieuwe iPhones die woensdag worden onthuld, zullen de verwachtingen voor sterke vakantieverkopen – en alle abonnementsinkomsten die daarmee gepaard gaan – voldoende zijn om de voorraad van Apple van rood naar groen te veranderen?

Apple Inc (NASDAQ: AAPL) heeft recent een momentum gehad. De aandelen zijn de afgelopen drie maanden met meer dan 7% gestegen. Het is ook vermeldenswaard dat Apple het niet zo slecht doet als de bredere markt en de rest van de FAANG-aandelen. Beleggers vinden troost in Apple’s stabiele winstgroei en sterke balans, zelfs in deze tumultueuze tijden.

De S&P 500 is dit jaar bijvoorbeeld met bijna 18% gedaald, terwijl Facebook-eigenaar Meta Platforms Inc (NASDAQ: META), Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) en Google-moeder Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL) zijn bijzonder hard getroffen. Amazon en Alphabet hebben elk bijna 25% korting in 2022, terwijl Meta en Netflix beide met meer dan 50% zijn gedaald.

Beleggers lijken erop te wedden dat de nieuwste batch iPhones zal leiden tot stevige winstsprongen voor Apple.

Analisten voorspellen een stijging van de winst per aandeel van bijna 9% voor dit fiscale jaar en ongeveer 6% voor 2023, respectabele rendementen voor een bedrijf zo groot als Apple. De techgigant zal dit jaar naar verwachting 392,5 miljard dollar aan omzet genereren en Apple is ‘s werelds meest waardevolle bedrijf, met een marktkapitalisatie van 2,5 biljoen dollar.

Het bedrijf genereert een enorme hoeveelheid geld uit een nieuwe lijn iPhones, aangezien bestaande klanten upgraden en sommige holdouts de overstap maken van Android-apparaten. Apple haalt ook veel geld binnen met zijn lucratieve services-eenheid, abonnementen voor iCloud, Apple Music, Apple TV+ en andere voordelen voor iPhone-, iPad- en Mac-gebruikers.

“Alle heisa rond de upgradecyclus van de iPhone 14 zou Apple op korte termijn moeten helpen”, zegt Jordan Kahn, chief investment officer van ACM Funds. Kahn is eigenaar van Apple in het ACM Dynamic Opportunity Fund.

Een analist denkt dat na deze lancering meer iPhone-gebruikers dan normaal op zoek zullen gaan naar een nieuw apparaat. Dat komt omdat veel klanten iPhones voor langere tijd lijken vast te houden voordat ze upgrades kregen. (Deze verslaggever heeft zijn oude iPhone 8 Plus koppig gehouden, deels uit angst om de home-knop kwijt te raken). De release van nieuwe apparaten kan die gebruikers ertoe aanzetten om eindelijk te upgraden.

Wedbush Securities-analist Daniel Ives merkte in een rapport op dat de initiële bestelling van Apple voor 90 miljoen iPhone 14-eenheden ongeveer gelijk is aan wat het had besteld voor de iPhone 13, zelfs met “het bouwen van macro-stormwolken”. Dus Apple verwacht duidelijk nog steeds dat zijn apparaten zullen verkopen, zelfs als de consumentenbestedingen in het algemeen afnemen.

“Dit sluit aan bij het onderliggende vraagverhaal dat Apple verwacht voor deze volgende iPhone-release met onze schattingen dat 240 miljoen van 1 miljard iPhone-gebruikers wereldwijd hun telefoons al meer dan 3,5 jaar niet hebben geüpgraded”, voegde Ives eraan toe.

Apple profiteert ook van het feit dat het een aandeel is dat niet alleen geliefd is bij individuele beleggers, maar ook bij de reuzen van Wall Street.

Volgens onderzoek van marktstrategen van Goldman Sachs was Apple vanaf het einde van het tweede kwartaal een topkeuze van zowel beleggingsfondsen als hedgefondsen, samen met andere megacap-technologiebedrijven, waaronder Amazon, NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) en Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA).

Apple is dat zeldzame beest, een aandeel dat nog steeds opwindend genoeg is voor het groeiende publiek, maar ook aantrekkelijk is voor waardebeleggers dankzij de redelijke prijs, de neiging om aandelen terug te kopen om de winst te verhogen en een gestaag groeiend dividend.