Home » News » Megacaps stimuleren de futures nu Wall Street optimistisch blijft, vóór de cijfers en de winsten.

Megacaps stimuleren de futures nu Wall Street optimistisch blijft, vóór de cijfers en de winsten.

News Team

De futures op de S&P 500 en Nasdaq stegen woensdag tijdens een recordbrekende rally op Wall Street, dankzij de aanhoudende kracht van zwaar gewogen aandelen, waarbij de opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell en cruciale inflatiecijfers deze week meer richting zouden bieden.

AI-chipfavoriet Nvidia (NVDA) klom 1,1% in de premarket-handel, na tijdens de vorige sessie een hoogste punt in bijna drie weken te hebben bereikt.

Andere chipaandelen, waaronder Arm Holdings en Micron Technology, stegen elk met ongeveer 1%, terwijl de in de VS genoteerde aandelen van Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, ‘s werelds grootste chipfabrikant op contractbasis, met 2% stegen nadat de omzet over het tweede kwartaal handig de verwachtingen overtrof.

Alle zogenaamde ‘Magnificent Seven’-aandelen werden hoger verhandeld, terwijl de rente op Amerikaanse staatsobligaties daalde. Metaplatforms (META), Apple (AAPL), Alphabet (GOOG) en Microsoft (MSFT) stegen elk met ongeveer 0,4%.

Ook Tesla (TSLA) steeg met 0,5% nadat HSBC zijn koersdoel voor de aandelen van de EV-maker had verhoogd, die dit jaar dinsdag zijn langste winning streak van 10 sessies boekte.

De groep van zeven aandelen was dit jaar de belangrijkste kracht achter de rally op Wall Street, terwijl de bredere markt achterbleef, waardoor sommige marktwatchers de duurzaamheid van de aandelenwinsten in twijfel trokken en oproepen tot grotere diversificatie.

De benchmark S&P 500 sloot dinsdag voor de vijfde sessie op rij op een recordhoogte ooit, terwijl de technologiezware Nasdaq zijn zesde record noteerde nadat de hoop op een renteverlaging in september een impuls kreeg van Jerome Powell, die zei de VS waren “niet langer een oververhitte economie”.

Zoals verwacht onthield Powell zich echter in zijn getuigenis voor het Congres van een tijdlijn voor renteverlagingen. Hij zal om 10.00 uur Nederlandse tijd voor de House Financial Services Committee verschijnen voor verdere ondervraging door wetgevers.

“Wij geloven dat Powell er blij mee is de markten in dit stadium relatief rustig te houden nu sommige cijfers de goede kant op beginnen te gaan. We lezen in Powell’s getuigenis nog steeds een bescheiden versoepeling, omdat hij de nadruk bleef leggen op de risico’s van een onnodig verzwakkende activiteit en werkgelegenheid’, schrijven analisten van ING in een notitie.

Volgens FedWatch van CME schommelden de weddenschappen op een renteverlaging met 25 basispunten tegen september de afgelopen week rond de 70%, tegen 45% een maand geleden. Er worden in de loop van de dag ook opmerkingen verwacht van Fed-functionarissen Austan Goolsbee, Michelle Bowman en Lisa Cook.

Deze week zal de aandacht nu verschuiven naar Amerikaanse inflatiegegevens, met de consumentenprijsindex op donderdag en het producentenprijsindexrapport op vrijdag.

Het resultatenseizoen voor het tweede kwartaal, dat deze week van start gaat en de grote banken vrijdag zullen rapporteren, zal een belangrijke test zijn voor de vraag of hoogvliegende megacaps dure waarderingen kunnen rechtvaardigen en hun sterke runs kunnen voortzetten.

Om 07:26 uur ET stonden de Dow e-minis 4 punten (0,01%) lager, de S&P 500 e-minis 8 punten (0,14%) en de Nasdaq 100 e-minis 55,25 punten (0,27%) hoger.

Fabrikant van gensequencingapparatuur Illumina steeg 3,7% op plannen om het particuliere Fluent BioSciences over te nemen.

Goodyear Tire & Rubber Company won 2% na een bericht dat het Japanse Yokohama Rubber in gesprek was om zijn offroad-bandenbedrijf voor minstens $ 1 miljard over te nemen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/megacaps-boost-futures-as-wall-street-stays-upbeat-ahead-of-data-earnings/