Home » News » Wall St stijgt na megacap-boost voorafgaand aan het Fed-renteoordeel

Wall St stijgt na megacap-boost voorafgaand aan het Fed-renteoordeel

News Team

De belangrijkste aandelenindices van Wall Street werden maandag gestimuleerd door winsten in megacap-groeiaandelen, voorafgaand aan een drukke week met winst- en rentebesluiten van grote centrale banken, waaronder de Federal Reserve.

Grote technologie- en groeinamen zoals Nvidia (NASDAQ: NVDA), Amazon.com (NASDAQ: AMZN), Meta Platforms (NASDAQ: META), Alphabet (NASDAQ: GOOGL) en Tesla (NASDAQ: TSLA) stegen tussen 1,3% en bijna 3%.

Door de winst waren communicatiediensten (.SPLRCL) en consumentengoederen (.SPLRCD) de grootste winnaars onder de belangrijkste S&P 500-subindexen, elk met een stijging van ongeveer 1,5%, terwijl de technologiesector (.SPLRCT) ongeveer 1% steeg.

Mede dankzij de winst steeg McDonald’s (MCD.N) met 0,7%, nadat het de verwachtingen voor de winst en omzet over het derde kwartaal had overtroffen.

Onsemi (ON.O) daalde met 14,5% nadat de chipmaker voorspelde dat de omzet en winst voor het vierde kwartaal beneden de verwachtingen zouden liggen.

Apple (NASDAQ: AAPL), Pfizer (PFE.N) en Eli Lilly (LLY.N) zouden enkele van de grote Wall Street-bedrijven zijn die later deze week rapporteren.

Volgens de FedWatch-tool van de CME Group wordt algemeen verwacht dat de Fed de rente aan het einde van haar beleidsvergadering op 1 november onveranderd zal houden.

Bepaalde delen van de economie zijn echter veerkrachtig gebleken, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid dat de centrale bank bereid zou kunnen zijn de rente langer op het huidige niveau te houden dan eerder werd verwacht.

Het rapport over de niet-agrarische loonadministratie van oktober, dat vrijdag verschijnt, zal een van de laatste tests zijn van de veerkracht van de grootste economie ter wereld.

De Bank of England en de Bank of Japan zouden later deze week ook hun oordeel over de rente bekendmaken.

In het Midden-Oosten vielen Israëlische troepen en tanks maandag de belangrijkste noordelijke stad van Gaza vanuit het oosten en het westen aan, drie dagen nadat deze met grondoperaties in de Palestijnse enclave was begonnen.

“Vrijdag toen ze dit grondoffensief begonnen, waren beleggers echt risicomijdend. Omdat het offensief nu niet zo groot is als iedereen had verwacht, is dit in de marge goed nieuws voor de markten”, zegt Anthi Tsouvali, multi-assetstrateeg bij State Street. Mondiale markten.

Geopolitieke zorgen en een stijging van de rente op staatsobligaties hebben deze maand op de Amerikaanse aandelen gedrukt, waardoor de benchmark S&P 500 (.SPX) ongeveer 10% is verwijderd van het intraday-hoogtepunt in juli.

Om 9.38 uur ET steeg de Dow Jones Industrial Average (.DJI) met 285,36 punten, of 0,88%, naar 32.702,95, de S&P 500 (.SPX) steeg 41,00 punten, of 1,00%, naar 4.158,37, en de Nasdaq Composite (.IXIC) steeg met 155,87 punten, of 1,23%, naar 12.798,88.

Ondertussen zal het Amerikaanse ministerie van Financiën waarschijnlijk de omvang van de veilingen voor bankbiljetten, bankbiljetten en obligaties in het vierde kwartaal vergroten, wanneer het deze week zijn financieringsplannen bekendmaakt om een steeds groter wordend begrotingstekort te financieren. Een daaropvolgende stijging van de rendementen kan de aandelen verder onder druk zetten.

Western Digital Corp (WDC.O) steeg met 8,1% toen de geheugenchipmaker plannen bekendmaakte om zichzelf op te splitsen in twee onafhankelijke beursgenoteerde bedrijven, terwijl Revvity Inc (RVTY.N) 15,1% verloor door de prognose voor het hele jaar te verlagen.

De opkomende emissies overtroffen de dalende emissies met een verhouding van 5,45 tegen 1 op de NYSE en met een verhouding van 2,95 tegen 1 op de Nasdaq.

De S&P-index noteerde in 52 weken geen nieuw hoogtepunt en twaalf nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq acht nieuwe hoogtepunten en 79 nieuwe dieptepunten noteerde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-rises-on-megacap-boost-ahead-of-fed-rate-verdict/